FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, vine cu o veste bună pentru antreprenorii din industria alimentară. Potrivit acestuia, de la 1 februarie, Guvernul intenționează instituirea unei scheme de compensare la energia electrică și gaze naturale.

„Am discutat la Guvern ca, pentru zona de agricultură, pentru industria alimentară, ținând cont că securitatea alimentară este o componentă foarte importantă a securității noastre naționale, am discutat să avem o schemă de compensare nu numai pentru întreprinderi mici și mijlocii, ci și pentru procesatorii mari, pentru producătorii de carne de pui, pentru toti cei care activează în această zonă, și, începând cu data de 1 februarie, vrem să o punem în funcțiune”, a punctat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, în urma discuțiilor avute la Guvern, se are în vedere și un sprijin pentru IMM-uri, condiția fiind, însă, ca angajatorii să păstreze locurile de muncă.

„Pentru IMM-uri gândim o schemă de ajutor, după data de 1 aprilie, în așa fel încât acestea și cu beneficiarii Legii plafonării și compensării să poată beneficia, în continuare, cel puțin până la data de 1 iulie, de acest ajutor, dar vreau să transmit un mesaj clar pentru toți cei care vor fi potențiali beneficiari: vom urmări ca acest ajutor de stat să se ducă țintit către ei, dar să-și asume și anumite condiționalități, cum ar fi păstrarea locurilor de muncă. Dorim să-i ajutăm, sigur, dar dorim și din partea mediului de afaceri să păstreze locurile de muncă”, a conchis Virgil Popescu.