FacebookTwitterLinkedIn

Sfântul Patrick a ajuns pentru prima dată în Irlanda la 16 ani, ca sclav al păgânilor. Evadat după şase ani de captivitate, el s-a întors în urma unei viziuni în care un bărbat pe nume Victoricus îi înmâna o scrisoare intitulată “Vocea Irlandezilor”.   În Irlanda, el a avut o activitate de apostolat, botezând şi convertind la creştinism mii de persoane, printre care femei bogate şi fii de regi. Anul morţii sale nu este sigur, unii istorici spunând că acesta este 420, alţii 460. Unele surse indică faptul că Sfântul Patrick ar fi trăit 120 de ani.

Aceasta este povestea, care astăzi a devenit pretext de sărbătoare. Puţină lume mai ştie că trifoiul cu care barmanii ornează berile Guinness atunci când le toarnă  a fost folosit de Sfântul Patrick în acţiunile sale de convertire ca reprezentare a Sfintei Treimi. Trifoiul este şi astăzi unul dintre simbolurile irlandezilor.

Află care este câştigătorul războiului berilor pe frontul expunerii TV

St. Patrick`s Day a devenit în timp o sărbătoare internaţională şi a ajuns şi pe meleaguri româneşti.Anul acesta de pildă, în weekend-ul 15-17 martie, Guinness va sărbători în stil irlandez şi va provoca participanţii la evenimente în care   să-şi exploreze creativitatea, conform conceptului ‘Paint the Town Black’. Campania ‘Paint the Town Black’ a fost iniţiată anul trecut, cu ocazia celebrării lui Arthur Guinness – cel care a înfiinţat compania în 1755, după ce moştenise, în 1752, 100 de lire sterline –în luna septembrie, având drept obiectiv principal atragerea tuturor fanilor Guinness, online si offline, în activităţi creative inedite.

Vezi povestea unui Whisky menit să călătorească în întreaga lume

Anul trecut, Guinness România a pregătit, în perioada 14 – 17 martie 2012, o serie de evenimente în puburile partenere din toată țara. Petrecerile au avut la bază conceptul de “Friendliest Day of the Year” şi s-au desfăşurat în 32 de oraşe.

Mai mult, în ziua de 17 martie 2012, 430.000 de oameni din 161 de ţări şi-au unit forţele pentru a stabili două noi recorduri mondiale care să marcheze St. Patrick’s Day şi care să transforme oficial această zi în „The Friendliest Day of The Year”. În România, peste 45.000 de români s-au alăturat acestui demers.