Cautare
, Contributor

Telecom |
|

GTS Telecom a investit 500.000 de euro în deschiderea unui centru de date în Cluj-Napoca

Furnizorulul de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură, GTS Telecom, a deschis primul său centru de date din Cluj-Napoca, în urma unei investiții de aproximativ 500.000 de euro.
Data Center GTS Telecom Cluj-Napoca

În perioada următoare, oficialii companiei estimează că investiția va ajunge la 1 milion de euro. În contextul creșterii serviciilor de data center, cloud, disaster discovery și business continuity, GTS Telecom continuă investițiile în centrele sale de date, după ce anul trecut a finalizat o investiție de 1 milion de euro în extinderea și modernizarea centrului de date pe care compania îl deține în București din 2007. Numărul contractelor pentru servicii de colocare și de cloud de tip Infrastructură ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom în România a crescut cu o medie anuală de 25% în ultimii doi ani.

„Lansarea amprentei de data center GTS Telecom din Cluj vine să susțină cererea în creștere a companiilor pentru acest tip de servicii, dar și potențialul orașului Cluj-Napoca în domeniul tehnologic, printr-o gamă completă de servicii de comunicații și infrastructură. Serviciile de cloud și data center continuă să fie în atenția clienților pentru eficientizarea afacerii lor, astfel că ne menținem optimismul în ceea ce privește dezvoltarea în această direcție”, a declarat Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom.

Centrul de date GTS Telecom din Cluj-Napoca, localizat în complexul Liberty Technology Park, se întinde pe o suprafață de 140 de metri pătrați.

Suntem încântați de modul în care ne-au primit partenerii noștri din Cluj-Napoca și de faptul că prin această lansare extindem gama de servicii de colocare și disaster recovery, ținând cont că avem în acest moment pe teritoriul României două centre de date pe două falii tectonice diferite. Clienții noștri pot confirma că găsesc în centrele de date GTS Telecom o execuție exemplară în design, implementare și în mentenanța serviciilor telecom şi de cloud, dar și că am reușit să construim parteneriate pe termen lung împreună, lucru pe care dorim să îl continuăm și în Cluj”, a adăugat Răzvan Stoica.

Investiția din acest an din Cluj-Napoca este a treia investiție semnificativă a GTS Telecom în sectorul data center într-o perioadă de doar doi ani. Aceasta a durat, la nivel de proiectare și implementare, patru luni.

În iunie 2014 a fost finalizată oficial tranzacția prin care Deutsche Telekom a achiziționat GTS Central Europe, grupul din care făcea parte GTS Telecom.

Conform celor mai recente informații furnizate de Ministerul de Finanțe, compania a raportat în 2014 afaceri de 79 milioane de lei, în scădere fața de anul precedent, iar pierderile au stagnat la 3,4 milioane de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii