Cautare
, Contributor

ForbesCars |
|

GTD, cel mai puternic VW Golf TDI din istorie

VW_Golf_GTD.jpg
Sosește în România în vară după ce va fi lansat oficial la Geneva, la începutul lunii martie. Are sub capotă TDI-ul de doi litri dar cu 184 CP putere maximă. Este noul Golf GTD.

Primul VW Golf GTD a fost lansat în 1982 și a fost considerat o revoluție la vremea sa. Asta deoarece era stilizat precum un GTi dar era propulsat de un diesel foarte puternic și totuși economic. Suntem acum în 2013 și VW se pregătește să aducă la Geneva un nou GTD, bazat pe Golf 7.

Golf GTD este stilizat agresiv dar totuși nu este atât de "rău" precum un GTi. Va fi disponibil în caroserie cu trei sau cinci uși. Atrag atenția în mod deosebit jantele de 17 inch oferite standard cu acest design pe care îl vedeți aici, suspensia sport ce coboară garda la sol, eleronul discret de pe hayon sau stopurile cu tentă înschisă. Culorile standard pentru caroseria lui GTD sunt roșu, negru sau alb. Sub capotă se află motorul diesel TDI de doi litri dar cu o putere mai mare ca niciodată: 184 CP și 380 Nm. Standard este cuplat cutiei manuale cu șase trepte dar opțional poate fi comandată o transmisie DSG cu șase rapoarte.

Volan preluat de la noul GTi și tapițerie "tartan" botezată "Clark". Standardul de echipare GTD va fi mai bogat decât cel al versiunilor Highline. VW anunță un consum mediu de 4.2 litri pentru 100 km parcurși pentru versiunea cu transmisie manuală deși acesta este cel mai puternic TDI din istoria Golf. Pentru versiunile cu DSG este anunțată o valoare de consum mediu de 4.7 litri. Viteza maximă anunțată este de 230 km/h iar prima sută de kilometri pe oră este atinsă cu start de pe loc în 7.5 secunde. 

Mai multe detalii despre GTD vom afla cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii