Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Grupul Volkswagen AG a livrat 9,3 milioane de vehicule anul trecut, în scădere

Pandemia a afectat livrările Volkswagen în 2020, deşi numărul vehiculelor complet electrice vândute de grupul auto german s-a triplat.    
volkswagen shutterstock_

Vânzările Volkswagen au scăzut cu 15,2% anul trecut, la aproximativ 9,3 milioane de vehicule, transmite DPA, citată de Agerpres.

În același timp numărul de automobile complet electrice livrate s-a triplat anul trecut, la aproape 232.000, iar la modelele plug-in hybrid creşterea a fost de 175%, la peste 190.000 de unităţi.

În Europa Occidentală, vânzările Volkswagen au scăzut cu 22% anul trecut, în America de Nord declinul a fost de 17,4%, în timp ce în China şi Hong Kong s-a înregistrat o scădere de 9,1%.

Grupul Volkswagen a anunţat recent că şi-a majorat investiţiile planificate în tehnologiile digitale şi vehiculele electrice până la 78 de miliarde de euro în următorii cinci ani, dintre care aproximativ 35 miliarde euro vor fi investite în mobilitate electrică.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii