Cautare
, Staff

Plasamente |
|

Grupul Voici La Mode va achiziţiona trei magazine deţinute de Marks & Spencer în România

Marks & Spencer (M&S) a confirmat astăzi semnarea unui acord cu Grupul Voici La Mode, cu care are o îndelungată relație de parteneriat de tip franciză. Acordul vizează achiziţionarea a trei magazine deţinute de M&S în România, Grupul Voici La Mode devenind noul deținător al francizei M&S pe piaţa românească.  
shutterstock_574226317 (2)

Grupul Voici La Mode a convenit să preia trei magazine M&S, aflate în Plaza România, Bucureşti Mall şi Feeria (Băneasa Shopping City).

Valoarea tranzacției nu a fost anunțată.

M&S şi Grupul Voici La Mode au convenit cu privire la condiţiile aferente vânzării, intrând deja în ultima etapă de finalizare a tranzacţiei. Această etapă include discuţiile finale cu proprietarii spațiilor comerciale şi pregătirea operaţională pentru transfer. Magazinele vor funcţiona normal în această ultimă etapă.

M&S nu a reuşit să găsească o alternativă viabilă pentru celelalte trei magazine aflate în Iaşi, Mega Mall Bucureşti şi City Park Constanţa, prin urmare M&S a luat hotărârea de a închide aceste magazine în toamnă. Marks & Spencer își implică angajaţii şi îi sprijină în procesul de închidere a magazinelor.

Decizia a fost luată pe baza analizei strategice realizate în noiembrie 2016 de M&S cu privire la activitatea sa internaţională, în urma căreia a rezultat propunerea ca M&S să opereze pe mai puţine pieţe cu magazine aflate integral în proprietatea sa şi să se concentreze mai mult pe activitățile derulate prin companii mixte și în regim de franciză. Analiza a inclus propuneri de închidere a celor şase magazine M&S din România. Reprezentanții companiei susțin că, în cadrul unui amplu proces de consultare, M&S a analizat diverse oportunităţi în vederea identificării alături de terţe părţi a unei alternative viabile din punct de vedere comercial la aceste propuneri.

„În noiembrie, am demarat planurile menite să genereze pe piețele internaționale o activitate mai sustenabilă, mai profitabilă şi mai orientată către clienți, concentrându-ne pe parteneriatele noastre consacrate. În ultimii 50 de ani, am construit o afacere puternică în regim de franciză alături de Grupul Voici La Mode în Cipru. Ne dorim să colaborăm și pe piața locală pentru a ne servi în continuare clienţii din România. Niciodată nu este uşor să iei decizii care afectează personalul şi vrem să mulţumim angajaţilor noştri din România pentru profesionalismul şi răbdarea de care au dat dovadă pe parcursul întregului proces”, a declarat Jonathan Glenister, Director Retail Internaţional al Marks & Spencer.

Grupul Voici La Mode lucrează în parteneriat cu Marks & Spencer încă din anul 1960, operând patru magazine în sistem de franciză în Nicosia (Cipru). Grupul intenţionează să aducă şi alte mărci internaţionale pe piaţa românească.

„Suntem încântaţi de extinderea parteneriatului de 57 de ani cu Marks & Spencer şi vrem să le mulţumim pentru încrederea pe care ne-au acordat-o prin desemnarea Grupului Voici La Mode drept deținător al francizei în România. Planul nostru de afaceri include preluarea a trei magazine M&S şi deschiderea de noi magazine M&S în locaţii premium. Ne vom concentra eforturile astfel încât Marks & Spencer să redevină destinaţia preferată pentru achiziția de produse de înaltă calitate şi valoare în România”,  a declarat doamna Artemis Antoniadou, CEO al Grupului Voici La Mode.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii