FacebookTwitterLinkedIn

Publicaţia „El Economista” susţine că Vodafone, al treilea operator de pe piaţa de telefonie mobilă din Spania, negociază preluarea MasMovil cu cele trei fonduri de investiţii care tocmai au preluat operatorul de telefonie mobilă.

În urmă cu doar o săptămână, consorţiul Lorca Telecom BidCo, compus din fondurile de investiţii KKR, Cinven şi Providence, a preluat 86,41% din acţiunile MasMovil, o ofertă care evaluează compania la trei miliarde de euro. De asemenea, zilele trecute cele trei fonduri au înaintat o ofertă pentru a prelua şi restul de 13,59% din acţiunile MasMovil.

Sursele citate de El Economista susţin că o consolidare a operatorilor de telefonie mobilă din Spania este inevitabilă având în vedere că piaţa s-a aglomerat odată cu intrarea celui de-al cincilea operator la începutul acestui an, prin lansarea mărcii Virgin Telco de către grupul Euskaltel.

Potrivit rezultatelor anuale publicate în luna februarie, MasMovil a raportat venituri totale de 1,7 miliarde de euro, 8,9 milioane de utilizatori dintre care 1,5 milioane la serviciile de Internet broadband fix şi 7,4 milioane de utilizatori la serviciile de telefonie mobilă. Pe piaţa de telefonie mobilă din Spania, MasMovil concurează cu Orange, Movistar (Telefonica) şi Vodafone.