Cautare
, Staff

Bănci |
|

Grupul Vardinogiannis majorează capitalul social al Marfin Bank cu 30 de milioane euro

Grupul Vardinogiannis a finalizat procesul de majorare a capitalului social al Marfin Bank cu suma de 30 milioane de euro. Injecția de capital are drept scop sprijinirea și finanțarea creșterii băncii pe piața locală.
marfin bank shutterstock_111494036

Totodată, banca a finalizat restituirea în totalitate a împrumutului subordonat către Bank of Cyprus, în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naționale a României. Astfel, Marfin Bank devine una dintre cele mai solide și bine capitalizate bănci de pe piața locală, cu lichiditate și solvabilitate puternice, și o ofertă competitivă de produse și servicii financiare, cu care se adresează atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.

“Credem în potențialul pieței locale și suntem determinați să ne consolidăm prezența în România în mod sustenabil, pentru a putea deservi cât mai bine interesele clienților noștri existenți și potențiali, dar și pentru a contribui la dezvoltarea economiei locale. Majorarea capitalului social al Marfin Bank este o dovadă a strategiei de investiții pe termen lung în România a Grupului Vardinogiannis”, a declarat Georgios Taniskidis, reprezentantul Grupului Vardinogiannis în România.

Marfin Bank are 30 de sucursale și un volum al activelor de aproximativ 2 miliarde lei. În 2017, banca a înregistrat un profit net de 5,7 milioane lei.

 

Grupul Vardinogiannis are operațiuni internaționale în mai multe industrii, precum energie (rafinării, lanț de benzinării, gaze naturale și electricitate), transport maritim și media.

Grupul Vardinogiannis este acționarul majoritar al Motor Oil Hellas Corinth Refineries, companie  listată la Bursa din Atena, cu o capitalizare de piață de 2,1 miliarde euro.

Motor Oil are una dintre cele mai avansate tehnologic rafinării din Europa, cu o istorie de peste 45 de ani. În 2017, Motor Oil a înregistrat vânzări totale de 7,8 miliarde euro, în timp ce profitul operațional EBITDA a fost de 620 milioane euro, iar profitul după taxe a fost de 314 milioane euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii