FacebookTwitterLinkedIn

Câștigătorii au fost selectați dintr-un număr de 80 de aplicații, iar sprijinul financiar alocat de peste 80.000 de euro.

Astfel că, Woodjoy, cu sediul in Targu Mures,  a primit 10.000 de euro. Woodjoy este o companie care produce obiecte de mobilier și jocuri din lemn pentru copii. Cu acești bani vor mări numărul angajaților de la 9 la 17 – persoane cu dizabilități și din categorii sociale dezavantajate.

A doua afacere socială premiată în cadrul evenimentului a fost Made in Roșia Montană, a fost finanțată cu 10.000 de euro și este un business care oferă femeilor din Roșia Montană surse alternative de venit prin producția și comercializarea obiectelor de design vestimentar din lână. Tică Darie, un tanar antreprenor local lucrează deja cu 30 de femei din zonă, cărora și-a propus, prin finanțarea primită, să le mărească venitul lunar de la 400 de lei la 800 de lei. Planurile lui de viitor includ dezvoltarea unei linii premium de produse în colaborare cu designeri români și extinderea rețelei de distribuție.

Grădina Socială Amurtel din satul Poieni, județul Buzau a primit un premiu în valoare de 5.000 de euro. Amurtel se ocupă de integrarea socială a copiilor și tinerilor aflați în centrul de plasament. Finanțarea de la UniCredit îi va ajuta să își extindă grădina de legume, care are ca piață de desfacere peste 30 de clienți din zona urbană. Momentan gradina produce cinci tone de legume pe an și a creat deja 14 locuri de muncă pentru persoanele vulnerabile din comunitate.

Asociația Merci Charity Boutique din București a fost finanțată cu 3.000 de euro. Asociația își propune să deschidă primul concept store caritabil din România: Căsuța Faptelor Bune. Atelierul va produce și comercializa produse provenite de la peste 50 de artiști și producători locali, iar banii câștigați vor merge către copiii proveniți din familii defavorizate sau cu afecțiuni oncologice.

Asociatia Phoenix Speranța din Medias, premiată cu 2.000 de euro, din județul Sibiu are ca scop incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Cu banii primiți vor dezvolta o întreprindere socială care va produce și comercializă un săpun vegetal, produs la rece, care va fi distribuit pe piața HoReCa și magazinele naturiste. Atelierul va încadra în procesul de producție șase persoane cu dizabilități, iar banii vor merge către susținerea celor peste 100 de persoane aflate în prezent în grija asociației.

Parteneriatul dintre UniCredit Foundation, UniCredit Bank, UniCredit Business Integrated Solutions și Fundația NESsT a început în 2012 cu un obiectiv comun: susținerea întreprinderilor sociale care permit accesul grupurilor dezavantajate la un venit constant care să le asigure o viață decentă. De atunci, 17 întreprinderi sociale au fost susținute cu peste 240.000 de euro. Impactul social înseamnă astăzi peste 5.000 de beneficiari din 15 comunități și peste 200 de locuri de muncă create în cadrul întreprinderilor sociale finanțate și a lanțului lor de furnizori.