Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Grupul TeraPlast își propune investiții de 165 milioane lei şi preconizează două achiziţii

Grupul TeraPlast a finalizat tranzacţia pin care a vândut divizia de produse din oţel către grupul irlandez Kingspan Group, pe care a încasat 373 milioane de lei, informează News.ro.
alexandru-stanean-director-general-teraplast 2

În urma vânzării, Grupul TeraPlast va fi redimensionat şi îşi continuă activitatea prin companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile şi Somplast, cu o concentrare puternică pe produsele din mase plastice, un domeniu cu un mare potenţial de creştere, notează News.ro.

Alexandru Stânean, CEO TeraPlast: „După un 2020 cu rezultate record în istoria Grupului TeraPlast, finalizarea acestei tranzacţii completează veştile bune pe care le aducem în luna februarie acţionarilor noştri. Avem resurse financiare atât pentru a ne finanţa planurile de dezvoltare, cât şi pentru a acorda dividend special pentru acţionarii noştri. Lucrăm intens la implementarea investiţiilor co-finanţate prin ajutor de stat. Avem deja o linie nouă în funcţiune, restul tehnologiei urmând să sosească până la finalul lunii septembrie.

În total, investim 165 de milioane de lei în TeraPlast şi Somplast. Practic, investim peste 25% din cifra de afaceri bugetată pentru 2021 si generăm circa 200 locuri de muncă. Dacă toate companiile din România ar face acelaşi lucru, ar însemna investiţii de 445 de miliarde de lei pe an în economia românească. Aşa am putea să ajungem Polonia ca performanţe economice. Prin aceste investiţii şi minim două achiziţii pe care le planificăm, vom recupera cifra de afaceri şi EBITDA business-urilor vândute”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii