Cautare
, Staff

Industrie |
|

Grupul TeraPlast a investit 3,5 milioane de euro într-un depozit de selecție și colectare de mase plastice

Grupul TeraPlast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, a investit 3,5 milioane de euro în transformarea unui depozit de materie primă în secție de colectare și reciclare de mase plastice.
Sectia_de_reciclare_TeraPlast

Decizia de a deschide o linie de reciclare a deșeurilor din PVC rigid este una dintre inițiativele grupului de aliniere la tendințele majore din industria maselor plastice la nivel mondial.

Secția de reciclare are o capacitate de producție de 12.000 tone/an, ceea ce poziționează compania în top 10 reciclatori din Europa, în timp ce la nivel național este cel mai mare reciclator din PVC rigid. Investiția de 3,5 milioane de euro include liniile de reciclare, hala de producție, clădiri conexe și spații de depozitare, precum și alte dotări specifice.

Funcționarea liniei influențează activitatea TeraPlast atât la nivel de sustenabilitate a produselor, cât și în ceea ce privește reducerea costurilor cu materiile prime în condițiile păstrării calității produsului finit. Printre materiile ce pot fi reciclate de TeraPlast se numără profile de tâmplărie PVC (capete și bare profile), profile tehnice, precum lambriuri, jaluzele și alte tipuri de profile (jgheab, canaleți, colțare, șine perdea etc.), deșeuri post-consum, deșeuri post-industriale, dar și țevi și fitinguri din PVC. TeraPlast colectează deșeuri post industriale din România, iar din Europa colectează atât deșeuri post-industriale, cât și post-consum.

Potrivit reprezentanților TeraPlast, în Europa piața de deșeuri din PVC rigid s-a ridicat la aproximativ 343.000 de tone/an la nivelul lui 2016, respectiv 420.000 tone anual, în 2017. Cele mai mari companii de reciclare la nivel european se află în Germania, Marea Britanie și Franța, având o cotă de piață însumată de 65%. Totodată, primii 10 reciclatori din Europa procesează circa 56% din deșeurile aflate în această zonă geografică.

Per total, la nivel european există peste 100 de reciclatori, cu o capacitate instalată de aproximativ 700.000 de tone, iar în anul 2017 s-au reciclat 640.000 de tone în Europa. De asemenea, peste 60% dintre capacitățile instalate sunt destinate PVC-ului rigid, segment aflat în creștere, în timp ce restul de 40%, pentru PVC plastifiat, se află în scădere.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii