FacebookTwitterLinkedIn

Prețul pachetului majoritar de 67% a fost de 12,35 de milioane de euro, astfel că evaluarea companiei se ridică la aproape 18,5 milioane de euro.

În plus, Teraplast a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu asociații minoritari ai Depaco, pentru restul participației deținute de aceștia, de până la 100% din companie.

Tranzacția se va realiza în termen de cel mult patru ani, la un preț corelat cu rezultatele Depaco din anii următori.

Grupul TeraPlast a dobândit controlul asupra Depaco după ce a primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurenței. Avizul vine după ce Grupul TeraPlast a ajuns la o deținere de 67% din capitalul social al Depaco, în luna noiembrie a anului trecut”, au mai spus reprezentanții Teraplast.

Afacerile Depaco au crescut, în 2017, cu 45%, față de 2016, înregistrând o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro. Pentru acest an, TeraPlast își propune să continue această ascensiune, respectiv să realizeze o creștere de peste 50% a businessului Depaco.

Noul an este unul reprezentativ pentru Depaco, tot mai prezent pe piețele din Europa. În ceea ce privește următoarea perioadă, ne propunem extinderea businessului în toate zonele, acolo unde suntem mai puțin prezenți – atât în România, în special în zona nord, cât și în zonele adiacente. Totul va fi bazat pe o putere financiară mai mare și pe o forță de vânzări mai bună, ceea ce ne va ajuta să realizăm pachete complete de produse pe nevoile clienților și astfel să aducem complementaritate afacerii noastre”, a spus Valeriu Irimescu, directorul general al Depaco.

În prezent, Depaco derulează planuri de dezvoltare ale fabricii de la Băicoi (județul Prahova) și a celei din Podari (Dolj), cu scopul de a mări capacitățile de producție și logistică.

Parteneriatul solid pe care îl avem cu asociații Depaco ne indică o relație de colaborare consolidată ce are la bază o viziune strategică împărtășită. Suntem încrezători că sinergiile create de buna colaborare dintre noi vor conduce la evoluții la fel de spectaculoase ale businessului Depaco”, a spus Mirela Pop, directorul general al TeraPlast.

Grupul TeraPlast își propune pentru anul 2018 o cifră de afaceri de peste 900 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șapte linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă și Țiglă Metalică, prin brandul Wetterbest, deținând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe.

Compania-mamă TeraPlast este lider de piață pe segmentele de canalizări exterioare și granule, și este al doilea jucător de pe piața de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piața de panouri sandwich și liderul pieței de structuri metalice zincate.