Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Grupul Taparo din Maramureș va produce lunar 10 milioane de măști medicale

Grupul de firme Taparo din oraşul Târgu Lăpuş (Maramureș) urmează să producă în viitorul apropiat până la 10 milioane de măşti de protecţie lunar, acestea urmând a fi livrate spitalelor şi unităţilor medicale din România în care se tratează pacienţii afectaţi de COVID-19, dar şi farmaciilor, instituţiilor publice cât şi unor magazine, a anunţat, vineri, managerul Ioan Filip, informează Agerpres.
 aboneaza-te
masca

Pe lângă măşti de protecţie, Taparo va produce echipamente de protecţie destinate personalului medical din spitale şi centrele de îngrijire a pacienţilor afectaţi de coronavirus.

Producţia de măşti de protecţie sub licenţă este certificată de Agenţia Naţională a Medicamentului. O parte din producţie este realizată prin firma Techtex-Oşorhei, judeţul Bihor, parte a grupului de firme din Târgu Lăpuş.

„Primele echipamente – măşti şi combinezoane – au fost livrate unor unităţi spitaliceşti de primă linie din oraşele Suceava, Târgu Lăpuş, Baia Mare, Bistriţa, Târgu Mureş, Cluj, Şimleu Silvaniei, Zalău, Drobeta Turnu Severin, Reşiţa, Timişoara, Arad, Satu Mare, Oradea, Vrancea, Botoşani, iar începând de azi (vineri n.red.) se livrează şi comenzile pentru spitalele din Satu Mare, Oradea, Bistriţa şi judeţele Mureş, Cluj, Vrancea şi Timiş”, a declarat, pentru AGERPRES, Ioan Filip.

Managerul grupului de firme Taparo a precizat că primele măşti de protecţie au fost livrate imediat din fluxul de producţie către spitalul din Suceva, unitatea medicală din România aflată în cea mai dificilă situaţie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii