Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Grupul Promateris investește 10 mil. euro în construcția unei noi fabrici în Crevedia, județul Dâmbovița

Grupul Promateris (fostul Prod­plast) este format din compa­ni­ile Promateris, producător de ambalaje biodegradabile şi compos­ta­bile, şi Biodeck, distri­bu­itor de alternative la plasticele de unică folosinţă.
Tudor Georgescu

Pentru creșterea capacității de producție, Grupul Promateris investește 10 milioane de euro în construcția unei noi fabrici în Crevedia, județul Dâmbovița. Lucrările de construcție vor demara în 2022, iar proiectul are ca termen de livrare anul 2025.

“În ceea ce privește investițiile în fabrica de hârtie de la Crevedia, ne propunem o investiție totală de 10 milioane de euro, pe care o vom realiza etapizat: 60% până la finalul anului 2023 și restul până la finalul anului 2025”, a declarat Tudor Georgescu, CEO-ul Promateris pentru Forbes România.

Producția actuală a companiei este realizată dintr-o fabrică din Buftea, amplasată pe un teren de 12.000 de metri pătrați, pe care vrea să o extindă.

“Ne propunem să continuăm investițiile în fabrica noastră din Buftea în vederea creșterii capacității de producție, dar și cu scopul diversificării portofoliului de produse”, mai spune CEO-ul.

Pe viitor, grupul Promateris își propune dezvoltarea a trei noi divizii, dezvoltarea prezenței în piețele noi în care a început recent să activeze, dar ia în calcul și achiziționarea unor noi companii în cadrul grupului.

“Un alt aspect important este legat de extinderea ariei geografice în care comercializăm produsele noastre, dorim să ne consolidăm poziția în Grecia (unde deținem o cotă semnificativă din piața de pungi și sacose bio-based compostabile comercializate în retail), Polonia, Ungaria, dar și să adresăm piețe noi, cum este Ucraina”, continuă Tudor Georgescu.

Grupul Promateris este listat la Bursa de Valori Bucureşti, acționariatul acestuia fiind format din omul de afaceri Florin Pogonaru (peste 38%), compania Nord (peste 20%), Tudor Georgescu (peste 11%) şi alţi acţionari.

În primele șase luni ale anului, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 84,74 milioane de lei, în creștere cu 60% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Până la finalul lui 2021, compania vizează o cifră de afaceri de 200 de milioane de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii