Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Grupul Packeta, afaceri record de 43 mil. euro în primul trimestru al anului

Grupul Packeta deține cea mai mare rețea de puncte pick-up din Europa Centrală și de Est, din care face parte și Coletăria.ro.
Alexandr Jeleascov

Cifra de afaceri înregistrată în primul trimestru al anului a crescut cu 163% față de aceeași perioadă din 2020.

În primele trei luni din 2021, numărul de colete expediate a ajuns la 16,9 milioane, în creștere cu 158% față de anul trecut. Și numărul de puncte pick-up s-a majorat cu aproape 1.000 de unități în această perioadă, ajungând, în total, la peste 7.200 (dintre care, 4.933 în Republica Cehă). În 2020, Packeta a înregistrat venituri de 98 de milioane de euro.

„Toate piețele unde este activ grupul Packeta au contribuit semnificativ la rezultatele record ale companiei. Am crescut în Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia și, desigur, în România. Segmentul de livrare a coletelor între persoane fizice și lansarea noului tip de puncte contactless de distribuție a coletelor, complet automatizate – lockerele Z-Box, au contribuit în mod semnificativ la creșterea din primul trimestru”, spune Simona Kijonková, fondatorul Zásilkovna și CEO al Packeta Group.

Grupul Packeta vizează pentru 2021 o cifră de afaceri de 204 milioane de euro și 70 de milioane de colete expediate, cu o valoare totală a acestora estimată la aproximativ 3 miliarde de euro. De asemenea, compania estimează creșterea numărului de puncte pick-up la 9.000 (5.000 în Republica Cehă). De asemenea, compania va crește și numărul total de depozite. Vor exista, în total, 43 de depozite cu o suprafață însumată de 100.000 de metri pătrați.

„Pentru anul în curs, Coletăria.ro și-a propus dezvoltarea rețelei din România cu 600 – 800 de puncte pick-up. Atingerea acestui obiectiv depinde, într-o mare măsură, de situația sanitară, de măsurile impuse de autorități etc., referitoare la pandemia de COVID-19”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.

În strategia de dezvoltare pe noi piețe, Packeta se va concentra asupra Orientului Mijlociu, unde livrează în prezent colete către Emiratele Arabe Unite. Până la sfârșitul anului, compania planifică să lanseze servicii către încă alte 8 țări din această regiune.

Mai mult decât atât, în 2021 Coletăria.ro plănuiește să investească 2 milioane de euro în dezvoltarea afacerii.

„Investitiile vor fi direcționate către deschiderea a două noi depozite de câte 4.000 de mp pătrați fiecare, la Oradea și la București. În prezent, Coletaria.ro operează 2 depozite în România: unul la București, hub regional, care permite livrări directe de colete în Bulgaria, Grecia și Cipru și unul la Oradea, de 750 de mp”, a mai declarat CEO-ul.

Compania va continua, de asemenea, investițiile începute anul trecut în dezvoltarea logistică a business-ului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii