FacebookTwitterLinkedIn

Tranzacția este estimată la 175 milioane de euro și este susținută cu bani din credite. În urma acestei acțiuni, Orkla Foods își va consolida poziția de lider din Europa Centrală pe piața bunurilor de consum pe segmentul alimentar, iar cifra de afaceri a grupului norvegian se va dubla.

„Categoriile care vor intra în portogoliul Orkla prin preluarea Hamé ne sunt binecunoscute, acestea completând perfect și adăugând valoarea categoriilor deja existente. Prin intermediul tranzacției, Orkla își consolidează poziția de lider al industriei de produse alimentare de larg consum din Europa Centrală”, a declarat Peter A. Ruzicka, președinte și CEO al Orkla.

CUM S-A RESIMȚIT ÎN PIAȚĂ REDUCEREA TVA LA PRODUSELE ALIMENTARE ȘI LA BĂUTURILE NON-ALCOOLICE

Grupul este prezent pe piața din Europa Centrală prin Orkla Foods România, Vitana (în Cegia și Slovacia) și Felix Austria. Orkla este listată la bursa din Oslo. În 2014, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 30 miliarde de coroane norvegiene (3,1 miliarde de euro) și a avut circa 13.000 de angajați la finele anului trecut. În România, grupul deține mărci precum Ardealul, Tomi sau Linco.

Hamé este lider de piață în Cehia și Slovacia, unde ocupă prima poziție în categoriile pateu, ketchup, ready meal, legume la conserve, gemuri și mâncare pentru copii. În România, compania se află printre cei mai importanți jucători ai categoriei de pateu. Are circa 2.400 de angajați și zece puncte de lucru, dintre care unul în România, șapte în Cehia, unul în Slovacia și unul în Rusia. Hamé de la Decapteurs S.à.r.l. este un holding privat din Luxemburg, iar sediul central al companiei se află în Kunovice, localitate din Cehia

În 2014, Hamé a raportat vânzări de 4,9 miliarde coroane cehești (echivalentul a 181,3 milioane de euro) și un profit net de 234 milioane de coroane cehești, adică 8,65 milioane de euro.

Sursă foto: © Tapong117 | Dreamstime.com – Tin Can Photo