FacebookTwitterLinkedIn

Orange a anunțat că va deschide mai multe laboratoare 5G în diferite regiuni din Europa.

În prima jumătate a lui 2021, mai multe laboratoare 5G se vor deschide în regiuni din Europa în care Grupul Orange este prezent. În România, un laborator 5G va fi dezvoltat ca parte a unui parteneriat cu Institutul de Cercetare ‘Campus’ din cadrul Universităţii Politehnică din Bucureşti (UPB). Noul spaţiu va reprezenta încă una dintre iniţiativele care marchează un efort comun al Orange România şi al UPB de a susţine noi proiecte de business, dar şi de cercetare şi inovare”, a anunțat grupul.

Potrivit unui studiu realizat de grupul Orange și GlobalWebIndex, 72% dintre companii se aşteaptă ca operatorul lor să ofere suport 5G.

Laboratoarele Orange 5G vor răspunde acestei cereri din piaţă, iar iniţiativa îşi propune să ajute actorii economici şi pe cei din cercetare să descopere valoarea, utilitatea şi oportunităţile aduse de 5G. Antreprenorii şi dezvoltatorii vor putea să-şi testeze soluţiile şi serviciile actuale şi să aibă în vedere noi use-case-uri, totul în beneficiul unui ecosistem destinat co-inovării, ce va ajuta la transformarea modelului lor de business şi a proceselor.  La rândul lor, cercetătorii vor avea un loc în care să poată inova ducând descoperirile existente 5G spre noi orizonturi”, declară reprezentanţii grupului.