FacebookTwitterLinkedIn

Tranzacția făce parte din strategia de consolidare a poziţiei de lider pe pieţele cu potenţial atractiv de creştere, transmite MarketWatch, citat de Agerpres.

În urma achiziţiei, actuala bază de clienţi a NN aproape se va dubla în Grecia şi Polonia, compania estimând că va avea 2,7 milioane de noi clienţi. Vor fi reduse costurile, va fi generat capital de 50 de milioane de euro pe an până în 2024, iar rentabilitatea investiţiilor va creşte cu până la 10%, a informat compania olandeză.

„În urma achiziţiei vom realiza oportunităţi de creştere şi ne vom diversifica activitatea pe segmentul asigurărilor de viaţă şi de protecţie, pe pieţe cu grad scăzut de penetrare a asigurărilor”, a afirmat directorul general David Knibbe.

Grupul NN are operațiuni în peste 18 ţări. Subsidiara Grupului din România include activităţile NN Asigurări de Viaţă, NN Pensii şi NN Investment Partners.

MetLife este una dintre cele mai mari companii de asigurări de viaţă din lume, cu operaţiuni deschise în aproape 50 de ţări.