FacebookTwitterLinkedIn

Principalul operator de telefonie mobilă din Japonia, NTT Docomo, deținut în trecut de către stat și listat în urmă cu 28 de ani pentru oferta record de 40 de miliarde de dolari către NTT, ar urma să devină privat în încercarea de a supraviețui unui război al prețurilor și al cursei 5G.

NTT deține deja 66,2% din operatorul de telefonie mobilă, care este cel mai mare din Japonia. Docomo a fost listată la Bursa de Valori din Tokyo în 1998 și rămâne a șasea cea mai mare companie din Japonia, după cota de piață, potrivit datelor Bloomberg.

Mișcarea companiei Nippon Telegraph & Telephone de a cumpăra toate acțiunile Docomo va face grupul să cedeze presiunii guvernului pentru reduceri mai agresive ale prețurilor la taxele mobile, potrivit analiștilor.

Consiliul de administrație al NTT Docomo Inc. organizează marți o reuniune a consiliului pentru a discuta despre planurile companiei Nippon Telegraph & Telephone Corp. de a transforma unitatea sa telecom într-o filială deținută integral, sugerând că un acord ar putea fi anunțat astăzi.

Achiziția s-ar ridica la suma de 4 trilioane de yeni (38 miliarde dolari). Aceasta ar fi cea mai mare ofertă de licitație pentru o companie japoneză din istorie, potrivit publicației Nikkei.