FacebookTwitterLinkedIn

Grupul MOL a furnizat peste opt milioane de măști medicale faciale, 14 milioane de mănuși de unică folosință, 170.000 de litri de dezinfectant, aproximativ 300.000 de teste COVID-19 și a făcut posibilă vaccinarea angajaților care și-au exprimat voluntar dorința.

În plus față de angajamentele și politicile sale de responsabilitate socială corporativă, Grupul MOL a donat peste 5 milioane de dolari pentru susținerea sistemului medical, protejarea cadrelor medicale și a pacienților, în contextul crizei sanitare globale fără precedent.

Raportat la țările în care a direcționat investiția de peste 20 de milioane de dolari, în Ungaria, MOL a sprijinit gestionarea și prevenirea crizei medicale COVID-19 printr-o donație în valoare de aproximativ 1,5 milioane de dolari, fondurile fiind alocate pentru achiziția de aparatură medicală, cât și alte resurse.

În România, grupul a donat 1,3 milioane de dolari pentru echipamente medicale destinate spitalelor, în demersul de susținere a sistemului medical românesc pentru combaterea pandemiei.

De asemenea, compania a făcut donații și în Croația, Slovacia, Republica Cehă, iar MOL Pakistan a donat 20.000 de dolari pentru înființarea unui centru de carantină în Islamabad și a sprijinit comunitățile locale din zonele în care desfășoară operațiuni cu echipamente de protecție personală în valoare de 6.500 de dolari.