FacebookTwitterLinkedIn

 

Kalegran Ltd., filială a Grupului MOL, a declarat că perimetrul Akri-Bijeel din Regiunea Kurdistan a Irakului este viabil din punct de vedere comercial. Anunțul a fost făcut în urma descoperirilor realizate de sonda Bijell-1 în structuri din perioada jurasică și de sonda Bakrman-1 în formațiuni din triasic.  “Grupul MOL a remarcat în zona Bijell potențialul de accelerare a programului de lucrări și de mărire a numărului instalațiilor de foraj pentru a finaliza operațiunile de evaluare și a maximiza producția în cadrul testării extinse în timpul anului 2014“,susţine Alexander Dodds, Vice-Președinte Executiv al Grupului MOL, responsabil de activitatea de Explorare & Producție.

După succesul sondei de explorare Bakrman-1, anunțat de Grupul MOL în luna februarie, a fost efectuat un nou test de producție, iar rezultatele au confirmat producția de petrol cu vâscozitate scăzută și de gaz cu conținut de hidrogen sulfurat, cu un nivel maxim de 3.192 barili de țiței pe zi și 1.019 barili echivalent petrol pe zi pentru gaze. Testele confirmă sustenabilitatea producției pe termen lung.  Astfel, MOL intenționează să foreze două sonde de evaluare și să pună în funcțiune o unitate de producție încă din 2015 pentru a începe producția inițială de petrol.

Kalegran Ltd. și partenerii săi vor continua Programul de Evaluare a perimetrului Bijell. Construcția și punerea în funcțiune a unității de suprafață pentru testarea extinsă au fost finalizate pe amplasamentul Bijell-1, cu o capacitate totală instalată de 10.000 bep/zi. Producția inițială ar putea fi reluată la Bijell-1B în primul trimestru din 2014. Nivelul maxim estimat al unității de producție primară, de 10.000 barili de petrol pe zi ar putea fi atins până la finele anului 2014, după conectarea a trei noi sonde  (Bijell-2, Bijell-4 și Bijell-6).

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria, şi cu operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. MOL  controlează cinci rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării.