Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Afaceri |
|

Grupul media german Axel Springer va achiziționa site-ul american de știri Politico. Tranzacția se ridică la peste 1 miliard de dolari

Companiile au anunțat joi acordul, dar nu au dezvăluit termenii. Axel Springer, editorul tabloidului Bild, marchează astfel cea mai mare achiziție până în prezent, în încercarea companiei germane de media de extindere a rețelei globale de operațiuni.
deal

Acordul, prin care Springer va cumpăra și cota rămasă de 50% din joint-venture-ul său Politico Europe, vine după acordul din 2015 de cumpărare a Business Insider și cel din 2020 pentru a cumpăra o participație majoritară la platforma de buletine informative Morning Brew, transmite Reuters.

Investitorul american de capital privat KKR, care deține aproximativ 48% din Springer, și-a construit de-a lungul timpului un portofoliu de active digitale și media, prin intermediul conglomeratului german de media.

Robert Allbritton, proprietarul Politico, va continua în calitate de editor al site-ului în urma tranzacției, care este de așteptat să se încheie până la sfârșitul acestui an.

Politico a fost fondat înainte de alegerile prezidențiale din SUA din 2008 de către jurnaliști plecați de la Washington Post.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii