FacebookTwitterLinkedIn

De la sfârșitul anului trecut, Hili Properties a realizat activități de dezvoltare în Letonia și România, urmărind o strategie de diversificare a fluxului de venituri.

Parte a companiei malteze Hili Ventures, Hili Properties deține și administrează proprietăți comerciale închiriate în Letonia, Lituania, Estonia, Malta și România. Portofoliul diversificat al companiei, în valoare de 100 de milioane de euro, include patru clădiri de birouri, nouă centre comerciale și nouă proprietăți care găzduiesc restaurantele McDonald’s ce aparțin grupului Premier Capital plc, partenerul pentru dezvoltare a McDonald’s în România, Malta, Grecia și țările baltice.

Achiziția Centrului de Afaceri ART a contribuit semnificativ la creșterea veniturilor Hili Properties

Anul trecut, creșterea veniturilor Hili Properties s-a realizat, în principal, în urma achiziției Centrului de Afaceri ART din România. Achiziția a contribuit, de asemenea, la creșterea activelor nete de la 28,2 milioane de euro în 2016 la 38,4 milioane de euro anul trecut. Câștigurile pentru acest an s-au ridicat la 4,5 milioane euro, în creștere cu 48% față de anul 2016.

Astfel, grupul a încheiat anul 2017 cu un profit de 2 milioane de euro înainte de impozitare (față de 2016: 2,8 milioane de euro). În plus, anul trecut, închirierea imobilelor s-a realizat în procent de 95%, iar durata medie ponderată a închirierii pentru întregul portofoliu al grupului a crescut la 9,2 ani (de la 7,6 ani în anul 2016).

Printr-o nouă companie, Premier Assets SRL, Hili Properties va dezvolta proprietăți pentru McDonald’s și intenționează să construiască în România câte două restaurante noi pe an, în următorii trei ani. Pentru aceste proiecte a fost alocată o investiție totală de 10 milioane de euro.

Hili Properties se va angaja, de asemenea, să dezvolte proprietatea care va găzdui cel mai nou restaurant McDonald’s de 1,5 milioane de euro, din Letonia.

Planuri de expansiune

“Am reușit să ne îndeplinim obiectivul de a spori veniturile și creșterea activelor nete în 2017”, a declarat Sandra Murniece, Director Executiv al Hili Properties. Și ne vom continua eforturile de a le consolida mai departe în acest an. Ne-am angajat într-o strategie de modernizare a unor proprietăți existente și ne concentrăm pe revizuirea portofoliului nostru și gestionarea eficientă a costurilor. În plus, analizăm o serie de potențiale achiziții pentru a identifica oportunitățile de creștere a portofoliului. În plus, în acest an, vom sprijini și compania noastră soră, Premier Capital, în planurile sale de dezvoltare pentru piețele din România și Letonia”.

Între timp, Hili Properties a demolat centrul comercial pe care îl deține pe strada Dzelzevas, în capitala Letoniei, Riga, pentru a reconstrui proprietatea și suprafața triplă de închiriat la 3700 de metri pătrați și a crește venitul anual până la 470.000 de euro. Acordurile pentru contracte de leasing de 10 ani au fost asigurate pentru 89% din suprafața de închiriat a noii clădiri. Centrul comercial se va redeschide în decembrie.