Cautare
, Contributor

Travel |
|

Grupul Lufthansa în 2013, în România: 1,4 milioane de pasageri, 188 de zboruri săptămânale şi 5 aeroporturi deservite

Premium_Economy_Class.jpg
Anul trecut, aeronavele ocupate de Grupul Lufthansa au înregistrat un grad de ocupare de 75,5%, cu 2,8% mai mult faţă de 2012. 

Pe scurt, Grupul Lufthansa a transportat aproape 1,4 de milioane de pasageri pe rutele dintre România şi hub-urile sale din Frankfurt, Dusseldorf, Munchen, Zurich şi Viena.

„După Polonia, România este cea mai mare piaţă din Europa Centrală şi de Est. 27% este cota de piaţă a Grupului Lufthansa în România, ceea ce înseamnă că aproape o treime dintre pasageri zboară cu companiile grupului. Am înregistrat 188 de zboruri săptămânale din şi spre România”, a spus Antiono Tassone, noul general manager al Lufthansa Grup pentru România şi Moldova.

Alături de companiile aeriene din Grup – Germanwings, Lufthansa, SWISS şi Austrian Airlines -, Lufthansa are operaţiuni în cinci oraşe din România: Bucureşti, Timişoara, Sibiu, Iaşi, Cluj.

La nivel global, Grupul Lufthansa a transportat peste 104 de milioane de pasageri şi a înregistrat peste un milion de zboruri în întreaga lume şi a avut un rezultatul operaţional ajustat de 1,042 miliarde de euro, cu 62% mai mult decât în 2012.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii