Cautare
, Contributor

Tech |
|

Grupul Huawei vrea să dezvolte până în 2025 tehnologia pentru mașinile fără șofer

Cel mai mare producător global de echipamente de telecomunicații încercă astfel să-şi diversifice afacerile, după problemele din Statele Unite.
huawei shutterstock_1056947945

După ce în 2019 grupul Huawei s-a aflat în centrul tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, compania are în plan dezvoltarea până în 2025 a tehnologiei pentru maşinile fără şofer. Acest plan ar reprezenta o schimbare majoră a direcţiei pentru Huawei, dar posibil binevenită, având în vedere că vânzările sale de smartphone-uri au scăzut cu 41% în trimestrul patru din 2020, în urma sancţiunilor impuse de autorităţile SUA, transmite Reuters.

„Obiectivul echipei noastre este să avem maşinile fără şofer în 2025”, a afirmat Wang Jun, directorul diviziei de tehnologii auto a Huawei, la o conferinţă din industrie.

Conform sursei citate, Huawei intenţionează, de asemenea, să producă vehicule electrice sub propriul brand şi ar putea lansa unele modele anul acesta.

Huawei Technologies Co Ltd este în negocieri cu firma chineză de stat Changan Automobile şi alte companii auto pentru a utiliza fabricile lor în vederea producerii de vehicule electrice. De asemenea, Huawei discută cu BluePark New Energy Technology, sprijinit de grupul chinez BAIC, fabricarea de modele electrice, susţin mai multe surse.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii