Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Grupul hotelier Orbis, încasări totale de 56,8 milioane de euro pentru primul trimestru din 2016

Grupul Orbis anunță încasări totale de 56.8 milioane de euro pentru primul trimestru din 2016, în creștere cu 7,9% față de același interval al anului anterior.
 aboneaza-te
Accor-526x350

Veniturile grupului înainte dobânzi, impozite, amortizare și chirii au totalizat 11.8 milioane de euro, iar veniturile operaționale  s-au ridicat la 6.1 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 1.9 milioane de euro în primul trimestru al anului.

În primul trimestru al anului 2016 grupul polonez a înregistrat o creștere de 8,1% a venitului zilnic per camera disponibilă, fără a ține cont de expansiune, până la 26,2 euro. Acest rezultat a fost obținut, în principal, datorită creșterii costului mediu per camera, care a fost de 47 de euro like-for-like (o creștere de 4,1% în T1 2016). Rata de ocupare s-a ridicat la 55,8% (o creștere de 2,1 puncte procentuale, comparativ cu rezultatele de anul trecut). În toate țările din Europa de Est, unde Orbis operează hoteluri, s-au înregistrat creșteri ale indicatorilor operaționali.

Vânzările grupului Orbis au crescut cu 8,3%, până la 288 mil. euro

În primul trimestru Orbis Group a semnat 5 noi acorduri de management pentru hoteluri situate în Varșovia, Budapesta și Sofia. Un număr de 705 camere de hotel se vor adăuga rețelei în viitorul apropiat. De asemenea, în 2016, 7 hoteluri noi (702 camere în total) se vor alătura Grupului ca urmare a unor acorduri de franciză deja semnate. În afară de expansiunea în sisteme de franciză și management, Orbis intenționează să finalizeze propriul proiect de dezvoltare care include hotelurile Mercure Old Town din Cracovia (200 de camere) și ibis Gdansk (120 de camere), hoteluri ce vor fi deschise în a doua jumătate a lui 2016.

VEZI ȘI: Laurent Picheral (Accor Group): „CSR nu este doar publicitate, înseamnă un model de business”

Orbis detine peste 100 de hoteluri si este singurul licentiator pentru toate brandurile Accor in 16 tari: Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia. Grupul are in total aproximativ 19.000 camere. Hotelurile opereaza sub brandurile Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles si ibis budget. Aceste branduri, recunoscute in toata lumea, ofera servicii de calitate la diferite standarde, variind de la lux de 5 stele la hoteluri buget de 1 stea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii