FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Hornbach (Concernul Hornbach Holding AG) raportează o creştere a cifrei de afaceri cu 4,3 procente pentru anul financiar 2013/2014, aceasta ajungând la 3.369 milioane euro.

Cifra de afaceri a celui mai mare subconcern operativ, Hornbach-Baumarkt-AG a crescut cu 4,4 procente, ajungând la 3.152 milioane euro. Cifrele de afaceri ale magazinelor de bricolaj (DIY) au crescut la nivelul concernului cu 2,7 procente, după o scădere de 1,4 procente în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Creşterea cifrei de afaceri din decursul anului financiar 2013/2014 (1 martie 2013 – 28 februarie 2014) este atribuită, în principal, celor 92 magazine de bricolaj Hornbach din Germania care au determinat o creştere a cifrei de afaceri la nivel naţional a subconcernului Hornbach-Baumarkt-AG cu 5 procente la 12 luni, ajungând la 1.827 milioane euro. Subconcernul operativ Hornbach-Baumarkt-AG administrează 142 de magazine de bricolaj în nouă ţări europene.

 În plus, compania a reuşit să îşi asigure cote de piaţă care, după intrarea în insolvenţă a firmelor Praktiker şi Max-Bahr, începând din vara anului 2013, au fost redistribuite concurenţei.

„Cumpărătorii sunt din nou dispuşi să aloce mai mulţi bani pentru construcţii şi bricolaj“, a afirmat A. Hornbach. În acest context, magazinele Hornbach din restul Europei au cunoscut o tendinţă ascendentă constantă. 

Comparativ cu anul precedent, dinamica cifrei de afaceri a crescut simţitor şi în restul Europei. În cele opt ţări din afara Germaniei cifra de afaceri pentru segmentul DIY a crescut, incluzând magazinele inaugurate, cu 3,5 procente, ajungând la 1.325 milioane euro. Cota magazinelor din străinătate în cadrul subconcernului s-a redus datorită creşterii relativ considerabile din Germania, de la 42,4 la 42 procente.