FacebookTwitterLinkedIn

Conform estimărilor financiare, în 2020 – un an marcat de consecințele economice ale pandemiei, grupul mizează pe o cifră de afaceri în creștere ușoară, la aproximativ 285 milioane de euro (față de 281 milioane de euro anul trecut), respectiv un profit net în scădere la aproximativ 7,3 milioane de euro (comparativ cu 11 milioane în 2019).

Rezultatele reflectă și impactul unui buget de investiții în creștere (23,2 milioane de euro față de 21,3 milioane de euro în 2019).

 Practic, estimările financiare arată că cea mai mare parte a pierderilor provocate de pandemie în prima parte a anului a fost recuperată.

„Pentru noi, 2020 a fost un an de testare și confirmare a ceea ce am construit în ultimii 20 de ani – o companie multinațională cu infrastructură strategică pentru întreaga economie”, a declarat  Gruia Stoica, Președintele și fondatorul Grupului GRAMPET, într-un comunicat de presă remis la redacție.

„Primim tot mai multe semnale că Grupul GRAMPET intră în atenția marilor investitori și grupurilor de interese din industria de profil globală, într-un moment în care piața se aliniază la noua paradigmă economică, iar tendința de consolidare din industriile de transport se accentuează. Această validare internațională ne onorează, mai ales că vine pe fondul unui proces în justiție care ne provoacă acasă un prejudiciu nedrept de imagine. Este regretabil că vedem acest tratament față de un antreprenor care, dincolo de responsabilitatea economică și socială asumată, duce numele României peste hotare. În ceea ce ne privește, ne menținem angajamentul de a continua să construim în România, pentru România. Suntem conștienți că aportul economic al companiilor noastre este substanțial și că orice dezechilibru poate atrage un risc sistemic pentru industria de profil, dar și pentru economie per ansamblu”, a mai completat acesta.

Grupul GRAMPET este cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România şi din Europa de Sud-Est, și are în jur de 7.000 de angajați.