FacebookTwitterLinkedIn

Structura noului acţionariat este 74% Grampet Group, restul de 26% fiind deținut de familia Muntean și avocatul Remus Borza. Echipa de management va rămâne aceeași, beneficiind de încrederea acționarilor că au capacitatea şi know how-ul de a îndeplini obiectivele de business stabilite, potrivit reprezentanților companiei.

„Investiţia vine după două achiziţii consecutive de participaţii minoritare, pe parcursul anului trecut, timp în care am înțeles mai bine nevoile şi potențialul de dezvoltare al acestei fabrici. Am primit astfel confirmarea că decizia iniţială de a prelua unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria farmacutică românească şi a-l duce la următorul nivel de dezvoltare a fost una corectă”, a subliniat Gruia Stoica, președintele Grupului Grampet.

Gruia Stoica a precizat că au fost deja alocate resurse pentru extinderea activității fabricii, existând obiectivul de a aduce Pharmaceuticals pe primul loc în Europa Centrală și de Sud Est la producția de medicamente necesare în tratarea cancerului.

„Pregătim lansarea primei linii de producție de medicamente oncologice solide în prima jumătate a anului viitor, în urma unei investiții de 25 de milioane de euro, pentru o capacitate de aproximativ 10 milioane de unități terapeutice anual. Totodată, până la finalul lui 2019 vor fi finalizate pregătirile pentru producție pe liniile de oncologice lichide injectabile existente în fabrica din Sibiu”, a adăugat președintele Grupului Grampet.

Aproximativ 30% din producția Polisano Pharmaceuticals va merge pe piața internă, restul producției fiind dedicată exportului, în cele 35 de piețe cu care Polisano lucrează deja, dar și în alte țări, pe măsură ce compania își va extinde parteneriatele.

Fabrica de la Sibiu are 160 de angajați și o suprafaţă de 33.000 metri pătraţi, fiind echipată cu linii de fabricaţie de ultimă generaţie. În prezent, are o capacitate de producţie echivalentă cu peste 500 de milioane de unităţi terapeutice și produce peste 50 de mărci proprii de suplimente alimentare și OTC-uri distribuite în 35 de țări.