FacebookTwitterLinkedIn

Achiziția face obiectul aprobării autorității de concurență, urmând să fie finalizată după primirea tuturor acordurilor.

Sunt convins că Phoenix, ca afacere de familie și un important furnizor de servicii medicale europene, va continua succesul și popularitatea companiilor Farmexim și Help Net”, a declarat acționar majoritar Ovidiu Buluc, care a semnat contractul.

El a afirmat că managementul actual al celor două companii va continua să lucreze alături de noul proprietar, asigurând o dezvoltarea businessului.

Transferul afacerii de la o familie la altă familie este de o mare importanță, pentru că nimeni nu poate înțelege valoarea unui produs construit de la zero mai decât cineva care a urcat pe acel drum”, a adăugat Buluc.

Lecții pentru 2018: Ovidiu Buluc, fondator și președinte Farmexim

Fondată în 1990, de Ovidiu Buluc, Farmexim a fost prima companie privată de import și distribuție a produselor farmaceutice din România. Cel mai mare distribuitor farmaceutic din București are aproximativ 800 de angajați, iar în 2016, vânzările i-au depășit 400 de milioane de euro. Cele zece centre naționale de distribuție furnizează aproximativ 3.900 de clienți, în principal farmacii și spitale.

Help Net Farma deține și operează lanțul de farmacii Help Net. Retailerul este printre primele cinci lanțuri farmaceutice din România, cu o rețea de aproximativ 220 de farmacii din întreaga țară. Aproximativ 1.600 de angajați oferă servicii de înaltă calitate pentru pacienți și o ofertă sigură de medicamente pentru mai mult de 2,5 milioane de clienți.

Sectorul românesc de sănătate se dezvoltă accelerat. Achiziția ne pavează calea spre a servi acestei piețe aflate în creștere, care a fost un punct alb pentru noi. Cultura corporatistă a Farmexim și Help Net este compatibilă cu cea a noastră. Suntem ferm convinși că alături de această echipă puternică de management vom dezvolta cu succes afacerea viitoare”, a spus Oliver Windholz, CEO al Phoenix Pharma SE.

Phoenix obține anual peste 20 de miliarde de euro euro din distribuţie, retail şi servicii farma, prin având 34.000 de salariaţi și 152 de puncte de distribuție. Prezent, în total, 26 de ţări, grupul operează peste 2.000 de farmacii în 13 state din Europa, prin branduri precum BENU, APOTEK 1, şi Rowlands Pharmacy, având peste 136 de milioane de clienți.