Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Grupul Gefco a înregistrat anul trecut afaceri de 4 miliarde de euro

Luc_Nadal_-_Preşedintele_Consiliului_Executiv_GEFCO.jpg
Afacerile grupului Gefco, jucător global în domeniul logisticii industriale şi lider european în logistica auto, au crescut anul trecut cu 11%, față de 2012, ajungând la 4 miliarde de euro, iar venitul operaţional se ridică la 95,5 milioane de euro, pentru un profit net de 55 milioane de euro, în creştere cu 28%.

Cel mai mare impact asupra acestei creşteri l-a avut activitatea din Europa Centrală şi de Vest şi America Latină, activitatea grupului în restul lumii rămânând stabilă, anunță compania.

Anul 2013 a fost marcat de schimbări majore pentru Gefco, ca urmare a vânzării de la sfârşitul anului 2012 a 75% din capitalul său de către PSA Peugeot Citroën în favoarea grupului JSC Russian Railways (RZD), Gefco rămânând coordonatorul exclusiv de logistică al PSA în lume. 

Un mijloc de creştere pentru Gefco în urma parteneriatului cu RZD constă în dezvoltarea fluxurilor comerciale dintre Asia, Rusia şi Europa, prin intermediul modului de transport feroviar.

Grupul vizează o cifră de afaceri de 8 miliarde de euro până în 2020.

„Ne propunem să ne dublăm cifra de afaceri prin accelerarea diversificării noastre geografice şi sectoriale şi prin punerea în aplicare a unor operaţiuni externe de dezvoltare“, declară  Luc Nadal, preşedintele Consiliului Executiv Gefco.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii