Cautare
, Forbes Staff

Bănci |
|

Grupul Garanti România a înregistrat un profit net de 133 milioane de lei în primele nouă luni ale anului

Grupul Garanti România, care reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, a înregistrat, în primele nouă luni ale anului, un profit net de 133 milioane de lei și o creștere de 11% a volumului total de active, care depășeste în prezent 12 miliarde lei.
Garanti Bank branch

Astfel, în perioada ianuarie-septembrie, Grupul Garanti România a înregistrat un profit net consolidat de 133 milioane de lei, cu 7% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, precum și venituri nete consolidate de 426 milioane de lei.

La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat un profit net de 108 milioane lei la finalul lunii septembrie, reprezentând o creștere de 9,5% de la an la an. Această evoluție s-a bazat pe creșterea veniturilor din activitatea bancară, dar și pe fondul reducerii cheltuielilor operaționale, ca urmare a modelului de afaceri axat pe eficiență. În plus, ponderea creditelor neperformante a scăzut progresiv, fiind semnificativ sub media pieței, în timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane se poziționează peste nivelul de 60%.

De asemenea, strategia băncii a determinat o creștere a volumului de credite la 7,52 miliarde de lei, la sfârșitul trimestrului trei. La rândul său, volumul depozitelor a avansat și a ajuns la 7,9 miliarde de lei, depozitele clienților de Retail și IMM contribuind substanțial prin creșteri de peste 25% de la an la an.

Indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt actualmente la un nivel confortabil. Banca este în continuare bine capitalizată, având o lichiditate adecvată și un cost scăzut al riscului, ceea ce reflectă modelul de business sănătos și solid al Garanti Bank, susțin reprezentanții băncii.

“Anul acesta reprezintă un reper important în istoria noastră, 2018 fiind anul în care am împlinit 20 de ani de activitate în România, piaţă în care dorim să ne continuăm parcursul ascendent. Rezultatele obținute reprezintă o dovadă incontestabilă a faptului că am reușit să ne valorificăm punctele forte și să reiterăm angajamentul pe termen lung pe care îl avem în România. Pentru viitor, ne propunem să ne consolidăm poziția în piață. Ne vom concentra în continuare pe creşterea satisfacţiei angajaţilor și a clienţilor noştri şi pe oferirea unor servicii de calitate”, a precizat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Group Romania.

Ca parte a aceluiași grup care oferă servicii financiare integrate, și instituțiile nebancare ale Grupului Garanti România au înregistrat rezultate solide în primele nouă luni ale anului. Astfel, Garanti Leasing a atins un profit net de 13,8 milioane lei, iar Garanti Credite de Consum, un profit net de 11,2 milioane lei.

Grupul Garanti România este deținut de către Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii