Astfel, în perioada ianuarie – iunie, Grupul Garanti România a înregistrat un profit net consolidat de 98 milioane lei, cu aproximativ 25% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, și o creștere de 4,5% a volumului total al activelor care, în prezent, depășește 12,1 miliarde lei. Totodată, în primele șase luni ale anului, Grupul a înregistrat venituri neteconsolidate de 263,2 milioane lei.
La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat în primul semestru un profit net de 77,6 milioane lei, reprezentând un avans de peste 20% față de aceeași perioadă a anului trecut.Strategia băncii a determinat un volum total de credite de 7,19 miliarde lei, precum și o creștere, de la an la an, de aproximativ 5% a volumului depozitelor, ajungând la 8,19 miliarde lei, la finalul lunii iunie. Depozitele au continuat ascensiunea demarată încă de la începutul anului, evoluția continuând să se datoreze, cu preponderență, segmentelor Retail și IMM. Comparat cu aceeași perioadă a anului trecut, depozitele persoanelor fizice au crescut cu 61%, în timp ce ale IMM-urilor au avansat cu aproape 38%.
“Strategia noastră eficientă și riguroasă a determinat performanțe foarte bune în prima jumătate a anului. Suntem în linie cu obiectivele propuse pentru 2019 și avem toate premisele să înregistrăm rezultate excelente până la finalul anului. Avem un angajament pe termen lung pe piața din România și vom continua să aducem plus valoare în viețile clienților noștri, în evoluția industriei financiare și a economiei locale per ansamblu”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO al Grupului Garanti România.
Cele două instituții financiare nebancare ale Grupului, cu activități înleasing șicredite de consum, au înregistrat, la rândul lor, profit net cumulat de 20,3 milioane lei , în primul semestru al anului 2019.
Grupul Garanti România este deținut de către Garanti BBVA, a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În primul semestru din 2019, Garanti BBVA a înregistrat un venit net consolidat de 3,67 miliarde lire turcești (560,42 milioane euro) și active de 422,28 miliarde lire turcești (64,48 miliarde euro), în timp ce contribuția la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite cash și non-cash în valoare de 316,12 miliarde lire turcești (48,27 miliarde euro).