Cautare
, Forbes Staff

Servicii financiare |
|

Banca Transilvania se extinde pe piața pensiilor private și achiziționează Certinvest Pensii

Grupul financiar Banca Transilvania își extinde serviciile financiare printr-o investiție în domeniul pensiilor administrate privat, BT Asset Management și BT Investments achiziționând 100% din Certinvest Pensii.
031 MP Banca Transilvania 1

Certinvest Pensii, singurul jucător local dintre administratorii de fonduri de pensii din România, administrează  peste 75 de milioane de lei într-un fond de pensii facultative care are peste 9.500 de participanți.

„Prin această achiziție, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, varianta opțională, dar cu căutare tot mai mare în rândul persoanelor active. Ne dorim ca viitoarea companie de pensii BT să devină un jucător cât se poate de relevant inclusiv pe acest segment de piață, pe modelul companiilor pe care le avem deja în Grupul Financiar Banca Transilvania”, a declarat Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

“Am preluat în anul 2015 compania de administrare a fondului de pensii facultative Pensia Mea, cu încrederea că putem oferi clienților noștri o soluție eficientă de economisire pe termen lung, pe care am dezvoltat-o cu o echipa de profesioniști sub brandul Certinvest, crescând astfel activele administrate cu peste 90%. Am convingerea că alegerea celui mai mare grup financiar din Romania, Grupul Financiar Banca Transilvania, să continue și să dezvolte eforturile depuse până acum este în beneficiul pieței și al tuturor părților implicate, dar mai ales al participanților”, declara Eugen Voicu, Acționar Fondator, Grupul Certinvest.

Dupa semnarea agajamentului ferm de astăzi urmează etapa de primire a aprobării achiziției din partea Autorității de Supraveghere Financiară.

BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania, specializată în administrarea de investiții prin fonduri deschise și închise. BTAM are în prezent peste 3,9 miliarde lei active, 14 fonduri deschise de investiții în administrare și peste 40.000 de clienți.

Tranzacția a fost asistată de BT Capital Partners, divizia de investment banking și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, membru exclusiv în România al alianței internaționale Oaklins.

Citește și: Banca Transilvania a obținut în primul semestru din 2019 un profit net de 848 milioane de lei

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii