Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Sănătate |
|

Grupul Fildas Catena şi-a redus datoriile la 35 de milioane de euro în 2013

Antreprenoarea care ocupă locul 49 în topul Forbes 500 a avut un an profitabil în principalul său business.
anca vlad 5

Pentru Catena, cea mai mare reţea de farmacii, parte a grupului Fildas deţinut de Anca Vlad, cifra de afaceri a crescut în 2013 cu peste 10% faţă de procentul de creştere a pieţei, la fel şi nivelul profitului net. Lanţul de farmacii numără acum peste 480 de unităţi.

Cea mai realizare a anului a fost reducerea creditului bancar de la 80 de milioane de euro în 2007, la 35 de milioane de euro în 2013, consideră Anca Vlad, cea a cărei avere a fost estimată de topul Forbes 500 la 75 de milioane de euro. „Putem spune că am depăşit definitiv dificultăţile crizei”, adaugă proprietara Fildas-Catena.

Printre lucrurile bune întâmplate pe piaţă în 2013, Vlad observă procesul de scădere graduală a termenelor în care sunt plătite facturile emise de farmacii către CNAS. Pe de altă parte, speranţa neîmplinită în 2013 a fost distribuirea cardurilor de sănătate.

„În anul 2013 s-a demonstrat încă o dată că principalii investitori interesaţi de piaţa românească sunt antreprenorii români.” Anca Vlad crede că o problemă de rezolvat este cea a comunicării dintre mediul public şi cel privat, un fapt care ar putea influenţa pozitiv creşterea economică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii