Cautare
, Forbes Staff

Sănătate |
|

Grupul farmaceutic Zentiva achiziționează operațiunile Alvogen din Europa Centrală și de Est

Grupul Zentiva anunță semnarea unui acord definitiv pentru achiziționarea operațiunilor din Europa Centrală și de Est ale companiei Alvogen, suma tranzacției nefiind comunicată.
 aboneaza-te
farma

Alvogen ECE comercializează peste 200 de medicamente generice și OTC-uri în mai multe arii terapeutice, constând din branduri precum Lactacyd, Persen, EuBiotic și multe altele, cu poziții de lider pe 14 piețe cheie din ECE, precum Rusia, România, Bulgaria, Ungaria, Polonia și piețe din regiunea balcanică.

Această achiziție se potrivește perfect modelului Zentiva și contribuie la îndeplinirea strategiei noastre. Zentiva își va consolida poziția importantă deținută în Europa Centrală și de Est odată cu extinderea pe noi piețe și își va majora semnificativ competențele și portofoliul de medicamente OTC. Așteptăm cu nerăbdare să le urăm bun venit celor peste 1.000 de noi colegi din echipa ECE Alvogen în comunitatea Zentiva. Împreună vom fi mai puternici continuând să contribuim la misiunea noastră de a oferi medicamente de înaltă calitate la prețuri accesibile pacienților din Europa și nu numai”, a declarat Nick Haggar, CEO al Grupului Zentiva.

„Odată cu cedarea operațiunilor din Europa Centrală și de Est, putem să ne concentrăm pe creșterea și expansiunea strategică în alte zone. Prin achiziții și parteneriate solide în Asia și continuarea investițiilor în medicamente biosimilare prin Alvotech, companie a grupului, putem să ne continuăm creșterea și să stabilim standardele unei platforme globale”, a declarat Robert Wessman, președinte și CEO al Alvogen.

În prima parte a anului 2019, Zentiva a integrat echipele Creo Pharma din Marea Britanie și Solacium Pharma din România în grupul Zentiva. În septembrie, Zentiva a mai anunțat achiziționarea unei unități de producție în Ankleshwar, India. Pe lângă investițiile de mai multe milioane de euro în instalațiile de producție existente în Praga și la București, Zentiva continuă să-și maximizeze avantajul competitiv, extinzându-și acoperirea și îmbunătățind rețeaua și capacitățile de producție.

Zentiva are peste 3.000 de angajați și fabrici în Praga și București. Alvogen are operațiuni comerciale în 35 de țări, cu 2.800 de angajați și deține patru centre de producție și dezvoltare din S.U.A., România, Coreea și Taiwan. America de Nord este cea mai mare piață a companiei Alvogen, iar alte piețe cheie includ: Coreea de Sud, Rusia, Taiwan, România, Ungaria, Ucraina, Japonia și China. 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii