Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Grupul eMAG, venituri de aproape 9 mld. lei în 2020

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al comerțului electronic din România și a devenit un lider regional, activând pe piețe din Bulgaria și Ungaria.
Tudor Manea_Director General eMAG Romania

Grupul eMAG a înregistrat venituri de 8,93 miliarde de lei în 2020, dintre care veniturile eMAG în România au reprezentat 5,42 miliarde de lei. Operațiunile din Ungaria și Bulgaria au înregistrat o creștere importantă, de 87%, ajungând la 2,1 miliarde de lei.

„Anul 2020 a fost unul complicat, în care, la început, ne-am adaptat din mers, investind în programe de work from home, dar și în siguranța angajaților din prima linie”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

Dante International SA, compania care cuprinde eMAG România, Fashion Days România şi realizează vânzări pentru eMAG Bulgaria şi eMAG Ungaria, a înregistrat o cifră de afaceri de 6,72 miliarde de lei în anul 2020.

Pentru anul în curs, eMAG își propune să își consolideze prezența în regiune prin investiții de 3,2 miliarde de lei pentru a deveni un ecosistem regional de tehnologie. Investițiile vor susține crearea de infrastructură logistică prin extinderea rețelei easybox, dar și printr-un nou centru logistic, cu o suprafață de 130.000 de metri pătrați. Valoarea investiției în noul hub este de 90 de milioane de euro.

Pe plan internațional, în Ungaria, unde ținta este de un miliard de euro din vânzări în următorii patru ani, compania a deschis deja primele showroom-uri și a instalat 160 de unități easybox. În Bulgaria, eMAG a inaugurat primul showroom.

Grupul eMAG are în portofoliu brandul eMAG, retailerul online de fashion Fashion Days, magazinul specializat în produse IT şi electronice PC Garage, compania românească de curierat rapid, local, național și internațional Sameday Delivery, atelierul de reparații Depanero, agenția de marketing online Conversion Marketing, tazz by eMag, platforma de livrări la domiciliu de mâncare și alte produse necesare casei, și compania de software Zitec.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii