Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Grupul Digi donează echipamente medicale de peste 1,6 milioane de euro către spitalele din țară

Grupul Digi a anunţat miercuri că va dona 60 de kit-uri de ventilare mecanică a pacienţilor infectaţi cu COVID-19 către Ministerul Sănătăţii şi către primăriile din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova, Oradea şi Timişoara, informează News.ro.
 aboneaza-te
Digi

Grupul Digi a achiziţionat şi echipamente pentru două laboratoare de testare COVID-19 prin metoda Real Time PCR, fiecare în valoare de peste 300.000 lei. Unul dintre echipamente a fost donat, împreună cu un set de teste, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, iar cel de-al doilea va fi pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii, în cadrul unui parteneriat cu un centru de diagnostic şi tratament din Bucureşti, notează News.ro.

„Grupul Digi va dona către Ministerul Sănătăţii şi municipalităţile din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova, Oradea şi Timişoara, 60 de kituri pentru ventilare mecanică, indispensabile în tratamentul cazurilor critice de COVID-19, aflate la terapie intensivă. Acestea includ ventilatoare, infuzomate, injectomate, monitoare, ecografe, paturi. Echipamentele, care au fost achiziţionate de către Digi România direct de la producătorul de top MindRay, precum şi celelalte accesorii, au o valoare totală de peste 1,6 milioane EUR şi vor ajunge în România în etape, pe parcursul lunilor mai şi iunie 2020”, transmite compania într-un comunicat.

Repartiţia acestor kit-uri se va realiza altfel: 16 vor fi donate instituţiilor medicale din Bucureşti, la propunerea Ministerului Sănătăţii şi a Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, câte 10 pentru municipalităţile din Oradea şi Timişoara, câte 8 pentru municipalităţile din Braşov, Constanţa şi Craiova.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii