FacebookTwitterLinkedIn

Grupul LVMH, care are în portofoliu brandurile Louis Vuitton și Givenchy, achiziționează faimosul producător de bijuterii Tiffany & Co într-o tranzacţie care evaluează compania americană la 135 dolari per acţiune, adică 16,2 miliarde dolari, potrivit CNBC.

LVMH a confirmat tranzacţia şi a anunţat că „achiziţia Tiffany va consolida poziţia LVMH pe piaţa de bijuterii şi va oferi o amprentă extinsă în piaţa din SUA”.

„Vrem să dezvolăm această bijuterie cu aceeaşi dedicaţie pe care faţă de fiecare dintre brandurile noastre. Suntem mândri să avem Tiffany acum în gama noastră”, a spus Bernard Arnault, CEO-ul grupului francez LVMH.

Bernard Arnault este al patrulea cel mai bogat om din lume şi cel mai bogat om din Europa, cu o avere de 76 miliarde dolari, potrivit topului miliardarilor realizat de Forbes. Averea acestuia a crescut cu 31,4 miliarde dolari de la începutul anului.

Grupul LVMH şi-a construit un portofoliu cuprinzător de branduri de lux în mai multe sectoare de retail, de la modă şi până la parfumuri. Printre brandurile cele mai cunoscute se numără Moet & Chandon, Dom Perignon, Givenchy şi Louis Vuitton.