Cautare
, Forbes Staff

Energie |
|

CHEP România a raportat economii de 3.926 metri cubi de lemn, 4.547 tone de emisii de dioxid de carbon şi 374 de tone de deşeuri

CHEP România, parte a Grupului logistic Brambles, a raportat economii de 3.926 metri cubi de lemn, 4.547 tone de emisii de CO2 şi 374 tone de deşeuri, potrivit raportului de sustenabilitate pentru anul financiar 2018 publicat de Grupul Brambles.
shutterstock_1126524020

Brambles, compania globală de servicii pentru lanțul logistic, care operează în peste 60 de ţări, a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru anul financiar 2018. Astfel, Brambles este prima companie din lume care şi-a adaptat Raportul în funcţie de cele șase capitole-cadru propuse de Consiliul Internațional pentru Raportarea Integrată (IIRC). Raportul prezintă rezultatele grupului din perspectiva capitalului financiar, de producție, intelectual, uman, social și a capitalului natural, pentru a descrie diferitele moduri în care Brambles creează valoare pe termen scurt, mediu și lung.

Brambles operează un model circular de business, fiind specializat în închirierea de echipamente logistice reutilizabile, care sunt folosite în comun de companii din toată lumea. În anul financiar 2018, prin utilizarea echipamentelor CHEP și IFCO, producătorii şi importatorii de bunuri au salvat mai mult de 1,7 milioane de copaci și au economisit 2,6 milioane tone de emisii de CO2 și 1,4 milioane tone de deşeuri solide. De asemenea, grupul se implică în proiecte de transport colaborativ împreună cu peste 240 de clienți prin care elimină ineficiențele, ducând la reducerea emisiilor de combustibil și carbon din lanțurile logistice din întreaga lume.

În anul financiar finalizat la 30 iunie 2018, 99,4% din cheresteaua folosită de CHEP a provenit din surse certificate, iar pentru 66,1% s-a efectuat o Certificare a lanțului de custodie. De asemenea, Brambles a eliminat 100% din deșeurile sale din plastic din cele mai mari locații gestionate și 89% din deșeurile lemnoase din gropile de gunoi. Aceste acţiuni au inclus reciclarea a peste 18.600 de tone de materiale plastice aflate la sfârșitul ciclului de viață. În Europa, plasticul recuperat a fost reciclat în vederea fabricării de lădițe reutilizabile IFCO. De asemenea, operațiunile Brambles au condus la o reducere a emisiilor de carbon pe fiecare unitate de transport, respectiv la o cifră cumulată de minus 15,6% pentru acest an fiscal, peste 20% din energia electrică consumată provenind din surse regenerabile.

Mai mult decât atât, Grupul Brambles oferă sprijin și organizațiilor care luptă împotriva foametei. Toți angajații permanenți Brambles, IFCO și CHEP pot face anual trei zile de voluntariat plătit de companie. În total, în anul financiar 2018, investițiile în comunitate s-au cifrat la peste 4.743.000 USD, cu o creștere de 4% față de anul fiscal precedent.

„Ca urmare a angajamentului pe care ni l-am asumat, am decis să adoptăm o metodă mai integrată pentru a comunica modul unic în care Brambles creează valoare pentru clienții, comunitățile și angajații noștri. De exemplu, le putem arăta investitorilor modul în care modelul nostru circular de afaceri bazat pe închiriere și reutilizare menține echipamentele la cea mai ridicată valoare pe durata maxim posibilă, în vreme ce regenerează resursele-cheie de care depindem și reutilizează aceste materiale la sfârșitul ciclului lor de viață. Activitatea noastră are ca nucleu angajamentul față de sustenabilitate. Paleții, lădițele și containerele noastre sunt asemenea unei coloane vertebrale invizibile a lanțului logistic global. Ca pionieri ai economiei colaborative și datorită modelului nostru de închiriere și reutilizare, am creat una dintre cele mai durabile afaceri de logistică din lume. Împreună cu partenerii noștri, contribuim la soluţionarea unor provocări existente pretutindeni, pe glob, de la combaterea risipei alimentare până la conservarea fondului forestier. Astfel, putem contribui în mod real la un viitor mai inteligent și mai durabil”, a precizat Juan Jose Freijo, Directorul de Sustenabilitate Brambles.

În 2018, Brambles s-a clasat între primele trei companii conform Indexului de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) la categoria de Servicii și Bunuri Comerciale.

În anul fiscal încheiat la 30 iunie 2018, prin operaţiunile de închiriere a paleţilor reutilizabili, producătorii şi importatorii din portofoliul CHEP România au economisit cumulat 3.926 metri cubi de lemn, 4.547 tone de emisii de CO2 şi 374 tone de deşeuri solide.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii