Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Grupul Bosch, acţionar majoritar al Zelmer

Bosch_(640x462).jpg
Bosch și Zelmer vor păstra propriile mărci și portofolii de produse, sub umbrela grupului Bosch. Unul dintre avantajeleBosch este reprezentat de poziţionarea strategică a polonezilor de la Zelmer. 

BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH (“BSH”),  prin filiala sa din Polonia, BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o., a devenit acționar majoritar al Zelmer S.A.  În țările Europei Centrale și de Est, Zelmer este un producător consacrat de electrocasnice mici precum aspiratoare, roboți de bucătărie și automate espresso.

BSH preia controlul asupra Zelmer ca rezultat alachiziționării pachetului majoritar la Bursa din Varșovia. Tranzacția a fost precedată de o ofertă publică. Transferul a 97.78% din acțiunile Zelmer a fost oficial încheiat în data de 22 martie. După intrarea în Grupul BSH, Zelmer își va păstra propria marcă și producție.

Bosch demarează angajările pentru noua investiţie de la Cluj

“BSH a identificat produsele electrocasnice mici ("SDA") ca fiind una dintre sursele de creștere viitoare în Europa și, prin urmare, consideră că SDA constituie un domeniu major de dezvoltare strategică pentru BSH. Marca Zelmerse bucură de recunoaștere în piața SDA și ne așteptăm să accelereze pe viitor dezvoltarea diviziei noastre Consumer Products ”, a declarat Dr. Ralf Fuchs, Vicepreședintele Executiv al Diviziei Globale de Produse Electrocasnice Mici, BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH.

Amplasarea strategică a companiei Zelmer va îmbunătăți  sistemul logistic al BSH în Europa Centrală și de Est. Compania dispune de o capacitate de producție care poate fi utilizată, de asemenea, pentru deservirea unora dintre piețele BSH din Europa.  Din perspectiva zilei de astăzi, tranzacția nu afectează structura organizatorică sau planurile privind activitatea curentă a BSH din Łódź și din alte locații BSH.

Bosch şi-a vândut acţiunile deţinute la compania Denso

BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH (BSH) este unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din Europa și una dintre principalele companii la nivel mondial din domeniu, având vânzări globale de aproximativ 9.8 miliarde de euro în 2012.  BSH deține 41 de fabrici în 13 țări din Europa, SUA, America Latină şi Asia.  Grupul BSH cuprinde mai mult de 70 de companii în 50 de țări, cu mai mult de 46,000 de angajați. BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o.  are circa 2,000 de angajați și produce mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și uscătoare în cele trei fabrici ale sale din Łódź. Veniturile sale din 2012 au fost de 0.8 miliarde de euro.

Zelmer este un producător consacrat de electrocasnice mici, desfășurând o activitate de peste 60 de ani în Polonia și cu o rețea de distribuție internațională extinsă în întreaga Europă Centrală și de Est, acoperind 13 țări, incluzând piețe ca Rusia, Ucraina, Slovacia, Ungaria, Republica Cehă, România și Kazahstan.

Dispunând de o echipă de aproximativ 1.400 de persoane, compania deține o cotă semnificativă de piață în Polonia, și a înregistrat o creștere importantă pe piețele de electrocasnice mici din Rusia și Ucraina, piețe care au cunoscut  o dezvoltare dinamică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii