FacebookTwitterLinkedIn

În 2021, BGS a înființat BGS Security Division LLC, in Delaware, US, companie a cărei activitate va fi bazată pe prestarea serviciilor de securitate. Compania este în proces de obținere a avizelor în statul New Jersey, urmând ulterior a obține avizări pentru mai multe state de pe Coasta de Est. Pe termen lung, Grupul vizează extinderea “nation-wide”.

“În ultimul an, am investit peste 500.000 de euro în contracararea repercusiunilor pandemiei și peste 2 milioane de euro în inteligență artificială. În 2022 plănuim să investim în continuare în tehnologie de ultimă generație, cât și în extinderea noastră din US”,  a declarat Bogdan Oprea, în exclusivitate pentru Forbes România. 

BGS, fondat în 1993 de familia Oprea fonda drept un furnizor de servicii de securitate, s-a extins de-a lungul timpului și în zona serviciilor medicale. În prezent, grupul controlat de Bogdan Oprea, care deține pachetul majoritar de acțiuni, cuprinde Divizia de Securitate, Divizia Medicală, Events și Asociația Dezastre și Calamități.

BGS Divizia de Securitate a generat în 2020 afaceri de 62,7 milioane de lei și un profit net de 4,1 milioane de lei. Ambulanță BGS Medical Unit a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 54 milioane de lei și un profit net de 5,7 milioane de lei. BGS Monitorizare și Intervenție a avut o cifră de afaceri de 41,8 milioane de lei și un profit net de 4,6 milioane de lei.