Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bănci |
|

Grupul bancar UniCredit l-a numit pe economistul Pier Carlo Padoan în funcţia de director

UniCredit SpA, cel mai mare grup bancar italian, l-a numit pe economistul Pier Carlo Padoan în funcţia de director şi îl va desemna pe fostul şef al Trezoreriei în funcţia de preşedinte când va reînnoi Consiliul de Administraţie, în primăvara anului viitor, informează Agerpres, conform Reuters.
unicredit

Alegerea lui Pier Carlo Padoan (70 de ani), parlamentar din partea partidului de centru stânga PD aflat la guvernare, vine pe fondul consolidării din sectorul bancar european, sporind presiunile asupra directorului general Jean Pierre Mustier de a renunţa la poziţia sa de respingere a fuziunilor şi achiziţiilor (M&A), notează Agerpres.

Din poziţia sa de ministrul al Economiei, Pier Carlo Padoan a supervizat salvarea băncii Monte dei Paschi, pe care Guvernul încearcă acum să o reprivatizeze.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că UniCredit este văzut ca fiind cel mai bun candidat pentru a prelua Monte dei Paschi, dar Trezoreria nu este dispusă să îndeplinească acele condiţii impuse de UniCredit pentru a lua în considerare o potenţială tranzacţie.

UniCredit a anunţat că Padoan va avea un rol activ în selectarea candidaţilor pentru viitorul Board.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii