Cautare
, Forbes Staff

Bănci |
|

Grupul Banca Transilvania a obținut un profit net de 1,24 mld. lei, după primele nouă luni ale anului

Profitul net consolidat al Grupului Banca Transilvania, cel mai mare grup financiar din țară, a fost de 1,24 miliarde de lei, la sfârșitul primelor nouă luni ale anului, în creștere cu aproape 50% față de aceeași perioadă din 2017.
Banca Transilvania 1

Creșterea a avut loc în contextul creșterii bazei de clienți și a procesului rapid de integrare a Bancpost. Astfel, Banca Transilvania a depășit pragul de 550.000 de clienți creditați, dintre care peste 30.000 sunt companii. De asemenea, reprezentanții băncii consideră că fuziunea cu Bancpost, care se va finaliza în 31 decembrie, va aduce un plus de peste 175.000 de clienți creditați în portofoliul Băncii Transilvania.

Astfel, profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania este de 1,241 miliarde de lei, din care cel al băncii este de 979 milioane de lei.

“Suntem mulțumiti că am reușit să îmbinăm creșterea organică și profitabilitatea cu un proces rapid de integrare a businessului și clienților Bancpost. Prioritatea noastră a fost și rămâne experiența clienților noștri în utilizarea serviciilor bancare și finanțarea economiei. De aceea ne-am focusat pe creșterea responsabilă a businessului și pe investiții în tehnologie și digitalizare. Am optat pentru o integrare rapidă a Bancpost pentru că este in avantajul clienților, precum și pentru că favorizează creșterea. Totul merge bine și suntem încrezători în ceea ce privește fuziunea de la finalul anului. Creșterea bazei BT datorită clienților pe care îi așteptăm de la Bancpost este încă o premisă pentru continuarea dezvoltării băncii noastre în 2019”, a precizat Ömer Tetik, Directorul General al Băncii Transilvania.

Activele totale ale grupului au ajuns la 76,6 miliarde de lei, dintre care 64,7 miliarde aprațin Băncii Transilvania, creditele nete reprezentând 50,2% din activele grupului. În același timp, grupul gestionează credite în valoare de 38,43 miliarde de lei.

De asemenea, grupul a raportat o creştere de 55,8% a veniturilor operaţionale, în primele nouă luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 3,256 miliarde de lei. Nivelul datoriilor totale a înregistrat un avans de 30,5%, la nivel de grup, până la 68,72 miliarde de lei. În plus, valoarea activelor grupului a avansat cu 28%, până la 76,55 miliarde de lei. Banca a anunţat că a ajuns la 3,2 milioane de carduri în portofoliu, ceea ce înseamnă 19% cota de piaţă privind cardurile emise în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii