Cautare
, Staff

Asigurări |
|

Grupul austriac VIG și-a crescut cu 27% profitul înainte de impozitare obținut în România, unde deține trei asiguratori, în primul trimestru

Vienna Insurance Group (VIG) a obținut un profit înainte de impozitare de 4,1 milioane de euro în România, în primul trimestru al acestui an, o creștere de 27,3%, față de aceeași perioadă a anului trecut.
asigurari.jpg

Grupul care controlează în România Asirom, Omniasig și BCR Asigurări de Viață și-a majorat, în aceeași perioadă, cu 11,4% valoarea primelor brute subscrise, până la 146,6 milioane de euro.

Astfel, grupul care controla 26% din piața de asigurări locală, prin cei trei asiguratori menționați, la finele anului trecut, și-a redus rata netă combinată cu 0,4 puncte procentuale, până la 97,7%.

Volumul total al primelor vândute de întreg grupul VIG a crescut cu 3,9%, la 2,83 miliarde de euro, în primele trei luni ale anului 2018, faţă de primul trimestru din 2017.

Ne-am atins obiectivul de a obţine o creştere sustenabilă. Acest lucru este deosebit de important pentru noi în contextul actualei creşteri economice din Europa Centrală şi de Est. Strategia noastră de business pe termen lung se bazează pe utilizarea efectelor de sinergie din pieţele noastre pentru a ne consolida poziţia pe piaţă, pentru a creşte diversificarea şi pentru a îmbunătăţi eficienţa”‚ a declarat Elisabeth Stadler, directorul general al VIG.

Excluzând scăderea constantă raportată pentru produsele de asigurare de viaţă cu primă unică, primele au crescut cu 7,1%, faţă de aceeași perioadă a anului anterior.

Este de remarcat, în mod special, faptul că pieţele noastre mari din Europa Centrală şi de Est, respectiv Republica Cehă, Polonia şi România au fost motorul principal al creşterii primelor şi profitului (înainte de impozitare), în primul trimestru al anului 2018. Acestea sunt şi pieţele unde am început proiectul-pilot de optimizare a modelului nostru de afaceri în cadrul †Agendei 2020’ şi unde deja au fost înregistrate efecte iniţiale pozitive asupra profiturilor şi ratei combinate”, a explicat Stadler.

Profitul (înainte de impozitare) a fost de 117,3 milioane de euro, corespunzător unei creşteri de 7%, comparativ cu primul trimestru din 2017. În plus faţă de pieţele din Republica Cehă, Polonia şi România menţionate mai sus, Ungaria şi Bulgaria au înregistrat, de asemenea, creşteri semnificative ale profitului (înainte de impozitare).

Tendința de creştere este reflectată şi de îmbunătăţirea constantă a ratei combinate, care s-a îmbunătăţit din nou semnificativ, cu 0,7 puncte procentuale, până la 96,2%, de la 96,9%, anul trecut.

„Acesta este încă un pas către atingerea obiectivului nostru de 95% în anul 2020”, a declarat Elisabeth
Stadler.

Rezultatul financiar a fost de 238,4 milioane de euro în primul trimestru al anului 2018, o scădere, de la an la an, de 3,8%, din cauza, în principal, a fluctuaţiilor sezoniere ale costurilor de întreţinere a proprietăţilor.

Investiţiile grupului, inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar, erau în valoare de 37,5 miliarde de euro la 31 martie 2018.

Creşterea pe termen lung este posibilă numai dacă modernizăm structurile şi procesele operaţionale ale grupului pe termen lung. Programul nostru de management «Agenda 2020» include măsuri dezvoltate în acest scop, pe care am început să le punem în aplicare anul trecut, conform calendarului”, a explicat Stadler.

Activitatea de reasigurare este una dintre zonele pe care VIG îşi propune să o extindă în cadrul „Agendei 2020”, folosind compania grupului VIG Re, situată la Praga.

VIG Re (incluzând aici şi compania afiliată de reasigurare Wiener Re din Serbia) a generat un volum consolidat de prime de aproximativ 460 milioane de euro în 2017 (o creștere de 10,2%). Primele din contractele de reasigurare încheiate cu alte companii decât cele ale VIG (businessul cu terţi) au crescut semnificativ, până la aproape 125 de milioane de euro (o majorare de 31,2%), anul trecut.

Numărul de clienţi externi a crescut, de asemenea, de la 304 la 331, în primul trimestru al anului 2018.

Au fost făcuţi primii paşi pentru intrarea controlată şi planificată pe piaţa din Europa de Vest. În toamna anului 2017, VIG Re a deschis în Franţa o sucursală care se concentrează asupra clienţilor din Austria, Germania şi Elveţia. Noua sucursală deserveşte în prezent 48 de clienţi de reasigurare cu un volum de prime de 40 de milioane de euro. O altă sucursală urmează să fie deschisă la Paris în toamna anului 2018 pentru a servi clienţii din Franţa, Belgia şi Luxemburg”, au subliniat reprezentanții VIG.

VIG Re se va concentra în primul rând pe asigurătorii regionali direcţi. În ceea ce priveşte segmentele de business, concentrarea va fi pe liniile de activitate potrivite pentru strategia de risc a VIG Re şi în care VIG Re are un nivel ridicat de expertiză de subscriere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii