Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Grupul Alro a raportat pierderi de 22,7 milioane de lei în primele nouă luni ale anului

Grupul Alro a suferit pierderi de 22,7 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, de la un profit net de 223,5 milioane lei în 2018. Cifra de afaceri a scăzut la 2,16 miliarde de lei, de la 2,29 miliarde de lei în aceeași perioadă a anului trecut, conform rezultatelor transmise la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), informează News.ro.
072 dosar Muntenia ALRO 3

Industria aluminiului a fost marcată în trimestrul al III-lea de valori reduse ale cotaţiei aluminiului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, fapt ce a afectat valoarea cifrei de afaceri a grupului Alro.

„Alro împreună cu filialele acesteia (Grupul Alro) este unul dintre cei mai mari producători integraţi pe verticală din Europa, după capacitate. Vânzările consolidate ale grupului în perioada de nouă luni 2019 încheiată la 30 septembrie 2019 au fost de 2,162 miliarde lei, mai mici cu 5,8% faţă de nivelul raportat în aceeaşi perioadă a anului 2018 (respectiv 2,296 miliarde lei). Chiar şi într-un mediu dificil, grupul îşi urmăreşte obiectivul de a creşte proporţia de produse cu valoare adăugată mare şi foarte mare în livrarile sale totale, care sunt dedicate industriilor specializate, cum ar fi industria aviatică şi auto”, se arată în raportul grupului.

Grupul precizează, printre altele, că două aspecte ale mediului economic internaţional şi o particularitate a pieţei energetice româneşti au avut implicaţii asupra evoluţiei grupului în 2019, în corelaţie cu preţul aluminiului care a înregistrat un declin constant pe parcursul anului 2019, în scădere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Politica internaţională, cum ar fi tarifele americane privind importurile, măsurile de răspuns ale Chinei, negocierile Brexit, toate acestea au lăsat loc pentru incertitudini în industrie şi s-au reflectat într-un comportament prudent al clienţilor din domeniul aluminiului. La nivel global, activitatea din sectoarele cheie ale industriei (construcţii, transporturi, infrastructură, maşini şi echipamente) s-a diminuat în contextul deteriorării condiţiilor economice. Cotațiile internaționale ale aluminiului (în special LME) au pierdut, în medie, 350 dolari pe tonă în cele nouă luni încheiate la 30 septembrie 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018”, arată Alro în raport.

FRAȚII PAVĂL ACHIZIȚIONEAZĂ 23% DIN ACȚIUNILE ALRO SALTINA

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii