Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Grupul Agricover a împrumutat 15 milioane de euro de la Black Sea Trade and Development Bank

agricover.JPG
Grupul Agricover a semnat un acord cu Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) privind obţinerea unui împrumut în valoare de 15 milioane de euro. 

Jumătate din fonduri vor fi investite pentru dezvoltarea diviziei de achiziţii, prelucrare şi comercializare a cerealelor, iar restul împrumutului va fi folosit pentru finanţarea fermierilor.

Acordul va contribui la dezvoltarea producției de cereale și a lanţului de procesare, inclusiv la realizarea de produse finite de calitate superioară, care este una dintre prioritățile politicii economice ale României.

"Agribusiness-ul  este un generator major de venit şi o sursă esenţială de bunăstare şi locuri de muncă în România. Prin finanțarea extinderii Grupului Agricover, banca îşi subliniază angajamentul de a sprijini companiile dinamice, capabile să contribuie la modernizare, să genereze creşterea exporturilor româneşti şi să participe la cooperarea economică regională, acesta fiind un  obiectiv major al BSTDB ca bancă de dezvoltare regională”, a spus Mustafa Boran, vicepreședintele BSTDB, cu ocazia semnării acordului.

"Dezvoltarea agriculturii pe baze durabile, obiectiv major pentru România, reprezintă o prioritate şi pentru Grupul Agricover, care este furnizor de soluţii complete pentru agribusiness-ul local. Acordul semnat cu Black Sea Trade and Development Bank ne va permite să continuăm diversificarea produselor şi serviciilor inovatoare şi să oferim soluţii de finanţare personalizate, adaptate specificului local”, a declarat Robert Arsene, CEO al Grupului Agricover.

“Succesul unui business în agricultură depinde în mare măsură de capital, iar Grupul Agricover, prin Agricover Credit IFN, este preocupat în permanenţă să ofere fermierilor soluţii noi de finanţare. Acordul cu o instituţie bancară prestigioasă precum Black Sea Trade and Development Bank înseamnă o investiţie în viitorul agribusiness-ului românesc, care poate fi un motor real, sustenabil de dezvoltare a economiei”, a explicat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Grupul Agricover este singurul  furnizor de soluţii complete pentru agricultură din România, un integrator în circuitul serviciilor şi  produselor din agricultură, deţinând poziţia de lider pe piaţa de agribusiness. Înfiinţată în anul 2000, prin fuziunea dintre SC Comcereal SA Buzău şi Ulvex SA, Agricover şi-a extins afacerile în domeniul agribusiness-ului,  construind un modelul de business ca integrator între fermieri şi industria alimentară. Având peste 600 de angajaţi, Grupul Agricover include: Agricover Distribuţie, Agricover Cereale, Agricover Silozuri, Agricover Logistică, Agricover Credit IFN, Agricover Broker Asigurari,  Agricover Livestock,  Agricover Bulgaria. În 2012, Grupul Agricover a avut afaceri de 970 de milioane de lei, în creştere faţă de 2011.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii