Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Industrie |
|

Grup Servicii Petroliere a instalat prima platformă fixă de foraj din Perimetrul Ana

Compania de foraj marin, administrată de omul de afaceri Gabriel Comănescu, a instalat, la peste 120 de km în largul Mării Negre, prima platformă fixă de foraj din Perimetrul Ana.  
GRUP SERVICII PETROLIERE - Gabriel Comanescu

Astăzi, 31 martie, compania românească Grup Servicii Petroliere anunţă instalarea cu succes, la peste 120 de km în largul Mării Negre, a primei platforme fixe de foraj din Perimetrul Ana. Momentul este semnificativ pentru istoria exploatărilor de hidrocarburi din platforma continentală, românească, a Mării Negre dat fiind că marchează peste trei decenii de când, în mai 1987, devenea operaţională prima instalaţie de foraj petrolier din regiune”, a anunțat Grup Servicii Petroliere miercuri.

Este prima platformă fixă care va extrage gaz din perimetrul românesc al platformei continentale a Mării Negre.

Instalaţia de 1.300 de tone măsoară 101 m înălţime, dintre care 69 m sunt sub nivelul mării, mai spun reprezentanții GSP. ”Operaţiunea a fost una de complexitate ridicată, care a angajat o mare parte a flotei GSP: cea mai mare macara plutitoare din Marea Neagră, GSP Neptun, barja multifuncţională GSP Bigfoot 1, cu un echipaj de 160 de persoane, Barja de transport semi-submersibilă GSP Bigfoot 2 şi mai multe nave multifuncţionale suport”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii