FacebookTwitterLinkedIn

În acest sens, reprezentanții grupului au explicat motivele pentru care pregătesc investiții în valoare de 15 milioane de euro, notează Progresiv.

Potrivit directorului de marketing și comunicare, Elena Bufnilă, datorită interesului consumatorilor români pentru alimentele sănătoase, „grup Șerban și-a îndreptat atenția spre cultivarea legumelor investind în sisteme de irigații, spații de depozitare controlate și echipamente de sortare/ambalare a produselor pe care le cultivăm: cartofi, morcov, ceapă, țelină, sfeclă roșie, păstârnac. În sectorul avicol creștem și comercializăm cu atenție pe lângă clasicul pui de rasă Ross 308 și pui cu creștere lentă, Hubbard, vândut momentan doar în băcăniile proprii, sub brandul Puiul copilăriei. Pe partea de panificație-patiserie-cofetărie suntem în continuare atenți la ceea ce producem și, pe lângă produsele comercializate, avem în plan să lansăm pe piață și alte tipuri de produse cu un aport ridicat de fibre și nutrienți”.

În prezent, grup Șerban Holding exploatează peste 12.000 de hectare de teren arabil, în județele Vaslui, Vrancea și Bacău, pe care sunt cultivate cereale, precum grâu și porumb și plante oleaginoase – floarea-soarelui, rapiță. De asemenea, compania deține și exploatează peste 133.000 de tone capacitate totală de depozitare a cerealelor și plantelor oleaginoase în opt baze localizate în Orbeni, Filipești și Valea Seacă, județul Bacău, Simila, Zorleni și Găgești, județul Vaslui, Târgu Frumos, județul Iași.

Grup Șerban Holding deține cinci ferme proprii de creșterea păsărilor, în trei locații, cu o capacitate de 880.000 capete per serie. Acestea sunt situate în județele Bacău și Vaslui. Din 2008, compania activează și în domeniul panificației, patiseriei și cofetăriei. În prezent, grupul deține o brutărie, un laborator de cofetărie și cinci magazine sub brandul Băcănia Șerban. Capacitatea totală de producție a produselor de panificație-patiserie este de 15 tone pe zi.