Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Grup Feroviar Român, în cursa pentru privatizarea operatorului feroviar de stat din Bulgaria

gruia_stoica.jpg
Grup Feroviar Român, parte a grupului de companii Grampet controlat de omul de afaceri roman Gruia Stoica a fost admis de către Agenția de Privatizare din Bulgaria să participe la privatizarea BDZ Cargo, operatorul feroviar de stat din țara vecină.

Grup Feroviar Român (GFR) a primit comunicarea oficială din partea Agenției de Privatizare din Bulgaria care atestă faptul că societatea a îndeplinit cerințele de calificare și este admisă să participe în continuare la procesul de privatizare operatorului feroviar de stat, pe lista scurtă.

“Din toate calculele și din toate analizele pe care le-am afectuat, reiese foarte clar faptul că transportul pe cale ferată va fi cu adevărat eficient în momentul în care România, Bulgaria și Serbia vor funcționa sub umbrela unui operator regional, capabil să integreze transportul feroviar de marfă din aceste țări și să facă competitiv acest sector”, a declarat președintele Grampet, Gruia Stoica.

Grampet este în acest moment cel mai mare grup feroviar privat din România şi sud-estul Europei, cu afaceri de aproximativ 325 de milioane de euro şi 8.500 de angajaţi. Grupul derulează operaţiuni în nouă ţări, respectiv în România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Germania, Ucraina, Republica Moldova şi Austria.

Grupul deține patru fabrici de construcţii, reparaţii şi modernizări vagoa­ne de călători şi marfă, în România (Remar Paşcani şi Reva Simeria), Ungaria (Grampet Debrecen) şi Serbia (FZV Zelvoz Smederevo). În curând, Grampet se va extinde şi pe piaţa transportului feroviar din Cehia, Slovacia şi Serbia, iar în Kazakhstan şi China vor fi în­fiinţate case de expediţii.

Vezi aici la cat a fost evaluata in 2012 averea lui gruia Stoica:

Recent, omul de afaceri a cumpărat divizia de producţie locomotive a Electroputere Craiova şi com­pania Reloc Craiova, care repară şi modernizează locomotive.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii